Türkiye'ye Arakan izni çıktı: Yardım Gönderilecek

Myanmar'dan TİKA'ya Arakanlı Müslümanlar için yardım izni çıktı

Türkiye'ye Arakan izni çıktı: Yardım Gönderilecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: "Sayın Cumhurbaşkanımızın bugün Myanmarlı mevkidaşı ile yaptığı görüşme sonrasında, bölgeye ilk yabancı yardım kuruluşu olarak Myanmar TİKA yetkililerinin girişine ve ilk etapta bin tonluk yardım yapılmasına izin verildi."

Türkiye Arakan için devrede! Erdoğan ile Myanmar lideri Suu Çii görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Myanmar'ın lideri Aung San Suu Çii ile telefonda görüştü.
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, Myanmar Dışişleri Bakanı ve Devlet Başkanlığından Sorumlu Devlet Bakanı Aung San Suu Çii ile bugün yaptığı görüşmede, Arakan Müslümanlarına yönelik insan hakları ihlallerindeki artışın başta İslam ülkeleri olmak üzere tüm dünyada derin endişeye yol açtığını vurguladı.
Konuya ilişkin görüş teatisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Aung San Suu Çii'nin, mevcut krizin nasıl çözümlenebileceği ve bölge halkına insani yardımların ulaştırılması konularını da ele aldıkları belirtildi.
"ENDİŞE VE İNFİALE YOL AÇTI"
Türkiye'nin terörü de masum sivilleri hedef alan operasyonları da kınadığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hadiselerin ciddi bir insani krize dönüşmesinin endişe ve infiale neden olduğuna da dikkati çekti.
"ORANTISIZ GÜÇ KULLANIMINDAN UZAK DURULMALI"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin sorunun çözümüne yönelik çabaları desteklediğine, bu süreçte orantısız güç kullanımından uzak durulması ve sivil halkın zarar görmemesi için azami hassasiyet gösterilmesi gerektiğine de işaret etti.
Erdoğan, başta BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Bangladeş Cumhurbaşkanı Abdul Hamid olmak üzere Myanmar'da yaşanan krizle ilgili olarak muhtelif liderlerle yaptığı görüşmelere de değindi.
 

ISESCO: 'Nobel Barış Ödülü geri alınsın'
İslami Eğitim, Bilim ve Kültürel Organizasyonu (ISESCO) Nobel Barış Ödülü sahibi Myanmar Devlet Başkanı Aung San Suu Kyi'nin barış ödülünün alınmasını talep etti.
Merkezi Fas’ın başkenti Rabat’ta bulunan ISESCO tarafından yapılan  yazılı açıklamada, Nobel Barış Ödülü komitesinden, 1991 yılında barış ödülüne  layık görülen Myanmar Devlet Başkanı Kyi’nin ülkesinde yaşanan insanlık suçuna  karşı gösterdiği tutumdan ötürü ödülünün geri alınması talep edildi.
Açıklamada, "Myanmar yönetimi arakanlı Müslümanlara karşı işlediği  insanlık suçunu Devlet Başkanı Kyi’nin bilgisi dahilinde gerçekleştiriyor. Nobel  Barış Ödülünün hedefine aykırı olarak hareket eden Devlet Başkanı Kyi bu ödül  için uygunluğunu kaybetmiştir" ifadelerine yer verildi.
Öte yandan ISESCO, uluslararası kamuoyuna, Myanmar’da yaşanan ağır insan hakları ihlallerinin sonlandırılması için acil müdahale çağrısında bulundu.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡