"Gazeteciliğe Başlangıç Eğitimi"

Başbakanlık Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) İstanbul Müdürlüğü tarafından kentteki iletişim fakültelerinin son sınıf öğrencilerine (…)

"Gazeteciliğe Başlangıç Eğitimi"

Başbakanlık Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) İstanbul Müdürlüğü tarafından kentteki iletişim fakültelerinin son sınıf öğrencilerine yönelik "Gazetecilik Mesleğine Başlangıç Eğitimi" devam ediyor.

Eğitimlerde, öğrencilere mesleğe başlama aşamasında yardımcı olacak bilgilerin verilmesi ve temel uygulamaların gösterilmesi amaçlanıyor.

Medya dünyasından kendi alanlarında uzman çok sayıda ismin eğitmen olarak yer aldığı eğitim programının sonunda öğrencilere katılım belgesi verilecek.

Eğitimlerin ikinci gününde öğrencilerle bir araya gelen Anadolu Ajansı (AA) Pazarlama ve Satış Direktörü Yılmaz Yaman, AA'nın kuruluşundan itibaren yaşadığı gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Yaman, AA'nın 100. yıl vizyonuna değinerek, "Biz, dünyada 5'inci ajans olmak istiyoruz. Dünyadaki diğer büyük ajanslarla rekabet içindeyiz. Türkiye'de zaten birinciyiz. Bahsettiğim diğer büyük ajanslarla bölgesel anlamda da rekabet içindeyiz. Günlük olarak 2 binin üzerinde haber üretiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kurumun 7 dilde yayın yapmaya devam ettiğini aktaran Yaman, 2020 vizyonu hedefinin bu sayıyı 11'e çıkarmak olduğunu söyledi.

Yaman, AA'nın abonelik sisteminden de bahsederek, gazeteci adaylarının AA Haber Akademisi konusundaki sorularını yanıtladı. Yaman, daha sonra öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Medya dünyasından kendi alanlarında uzman çok sayıda ismin eğitmen olarak yer aldığı program, 27 Haziran'da sona erecek.

İSTANBUL (AA) -

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡