TCMB Dolar Döviz kurları 20 Eylül 2017

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası TCMB 20 Eylül 2017'nin Dolar kuru fiyatlarını açıkladı.Peki dolar / Döviz ne kadar oldu?

TCMB Dolar Döviz kurları 20 Eylül 2017

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası TCMB 20 Eylül 2017'nin Dolar kuru fiyatlarını açıkladı. Peki dolar / Döviz ne kadar oldu?, dolar düştü mü? indi mi?  20 Eylül 2017'nin güncel dolar kurunu sizler için derledik.

TCMB 1 ABD Doları =

Alış: 3.4901 Türk Lirası

Satış: 3.4963 Türk Lirası

TCMB 1 EURO =              

Alış: 4.1835 Türk Lirası

Satış: 4.1910 Türk Lirası

tcmb dolar kuru

DOLAR NEDEN DÜŞTÜ DOLAR YORUMLARI NE DİYOR?

Singapur'da Mizuho Bank Ltd. ekonomi ve strateji birimi yöneticisi Vishnu Varathan, “Doların düşüşü Fed'în güvercin duruşuna, Harvey'nin ardından gelen Irma'ya ve güçlü euroya bağlı” dedi.

Döviz(Euro, Dolar) Kurları (Fiyatları) Nasıl Değişir, Neden Yükselir ya da Düşer?

Genel anlamda döviz, yabancı ülkelerin para birimlerini temsil eden belgelere verilen isimdir. Altın fiyatlarında olduğu gibi döviz kurları da(fiyatları) arz -talep dengesine göre belirlenmektedir. Ülkelerin dış dünya ile yaptığı alışverişlerde oluşan açık o ülkenin döviz talebidir. Yani bir ülkenin döviz talebi cari açığıdır diyebiliriz.

Temel olarak döviz kurları o ülkenin sahip olduğu döviz miktarının fazlalığı veya azlığına göre belirlenir. Örneğin; bir ülkenin iç piyasasında yeteri miktarda döviz bulunmuyorsa, vatandaşların ya da şirketlerin döviz talebi karşılanamayacak seviyedeyse o ülkenin cari açığı vardır. Bu cari açık da doğrudan döviz fiyatlarının artmasına neden olur. Ülkemizde cari açık sebebi ile döviz kurları sürekli yükselme eğilimindedir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡