Rüyada Dağdan Sel Geldiğini Görmek Tabiri

Kişinin kendisine önceden bildirilecek bir haber sonrasında bir kimseye karşı gardını almasına (savunma yapmaya) ya da bir olay karşısında gerekli hazırlıkları yapmasına ve kendini bu sayede kurtarmasına yorulur.

Rüyada Dağdan Sel Geldiğini Görmek Tabiri

Rüyada dağdan sel geldiğini ve felaket olduğunu görmek, hiç hesaplanmamış bir duruma düşmeye ve bu durum karşısında aciz halde kalmaya alamet eder. Rüyayı gören kişinin cebinde parası var zannettiği için gittiği bir yerde hesabı ödeyememesi ya da aldığı şeyleri kasada bırakmak zorunda kalması nedeniyle yaşayacağı utanç, mahcubiyet ve kaos anlamına gelir.

Rüyada Sel Suyunda Kaybolmak

Rüyayı gören kişinin bilmediği işlere girmesi durumunda maddi kaybının büyük olacağına yorulur. Bu nedenle yakın zamanda gerçekleştirilmek istenen bir girişim planı varsa eğer bir danışmanlık hizmeti almak, olası maddi kaybı önleyebilir ya da en aza indirebilir. Rüyada sel suyunda kaybolmaktan kurtulmak, kişinin insanüstü bir çaba ve özveri göstererek önemli bir hastalığı yenmesi, düşmanlarını alt etmesi ya da melanetli ve uğursuz bir kazayı hasarsız, kayıpsız ve yarasız beresiz atlatmasına işaret eder. Rüyada sel suyunda kaybolan birini görmek ve onu kurtarmak, bir kimseye yapılacak insanlık ya da gösterilecek insaniyet sayesinde o kimsenin minnetini kazanmaya yorulur. Rüyada sel suyunda kaybolan birini görmek ama hiç birşey yapamamak, rüya sahibinin sorumluluk duygusu taşıyor olmasından dolayı bir olayda kendini suçlaması demektir.

Rüyada Sel Görmenin Psikolojik Yorumu

Sel, yaşanılması istenmeyecek fakat tabiat ananın istemesi halinde de yaşanılması kaçınılmaz doğal afetlerden biridir. Her ne kadar önlem alınsa da önüne geçilmesinin mümkün olmayacağı fakat en azından gerek can gerekse mal kayıplarının hiç olmazsa düşük düzeyde yaşanacağı bu felaketin rüyalara yansıması bireyin huzursuz bir hal içinde olduğunun kanıtıdır. Bu ruh ve duygu hali bireyin verdiği yaşam mücadelesinin ve yaşadığı hayat gailesinin kızıştığı bir dönemin yansımaları olabilir. Dolayısıyla da rüyası, eğer başına gelirse kendisi için felaket diye nitelendireceği bazı şüpheleri ve endişeleri olduğu anlamına gelir.

10
1
0
5
4
0
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡