Patates Püreli Tavuk Sote nasıl yapılır? Patates Püreli Tavuk Sote tarifi

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün ''Patates Püreli Tavuk Sote'' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Patates Püreli Tavuk Sote ise merak konusu oldu. Patates Püreli Tavuk Sote nasıl yapılır? Malzemeleri neler? İşte Kabaklı Patates Graten tarifi...

Patates Püreli Tavuk Sote nasıl yapılır? Patates Püreli Tavuk Sote tarifi

Gelinim Mutfakta'da bugün Patates Püreli Tavuk Sote yapılıyor.Kanal D ekranlarının sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta'da gelinlerin kıyasıya yarışacağı günün yemeği ‘Patates Püreli Tavuk Sote’ oldu. Günün yemeğinin açıklanmasıyla izleyiciler Patates Püreli Tavuk Sote nasıl pişirilir? Patates Püreli Tavuk Sote için hangi malzemeler gerekli? Patates Püreli Tavuk Sote nasıl pişirilir?’ sorularını araştırmaya başladı. İşte Patates Püreli Tavuk Sote malzemeleri ve Patates Püreli Tavuk Sote...

PATATES PÜRELİ TAVUK SOTE TARİFİ

Yarım kg tavuk göğsü

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı domates salçası

2 adet yeşil biber

1 adet kırmızı biber

1 adet soğan

2 diş sarımsak

2 adet domates

1 çay kaşığı Karabiber

1 çay kaşığı Pul biber

2 çay kaşığı Tuz

1 su bardağı su

Patates Püresi Tarifi İçin Malzemeler

6 tane patates

Su (patatesleri kaynatmak için)

2 kaşık tereyağı

1 su bardağı süt

3 çay Tuz

1 çay kaşığı beyaz biber

1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi

Patates Püreli Tavuk Sote nasıl yapılır? Patates Püreli Tavuk Sote tarifi

Yapılışı:

Patates püresi için öncelikle patatesler soyulur, doğranır ve bol suda kaynatılır. Yumuşayan patatesler süzülür. Soğumadan içine tereyağı ilave edilir ve ezilir. Süt, tuz, karabiber ve muskat cevizi rendesi eklenir. İyice püre haline gelene kadar ezilir.

Tavuk etini kuşbaşı doğrayın. Soğanları piyazlık, biberleri julyen doğrayın, domatesleri de küp küp doğrayın. Kısık ateşte tavukları arada karıştırarak kavurun. Suyunu biraz çektikten sonra soğanları ve ince kesilmiş sarımsağı ekleyin. 1-2 dk kavurduktan sonra biberleri ilave edin. Biberler de sotelenince domatesi, salçayı, baharatları ve tuzu ekleyip pişirmeye devam edin. Son olarak 1 bardak suyu ekleyin ve etler pişene kadar kapağı kapalı bir şekilde pişirin.

tarifi-9.jpgtarifi-4.jpg

0
1
0
0
1
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡