Güllaç nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta Güllaç tarifi

Güllaç malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta da yarışan gelinlerin bugünkü tatlısı belli oldu. Güllaç nasıl yapılır? İşte tarifi..

Güllaç nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta Güllaç tarifi

Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün Güllaç yapacak. Gelinlerin yapacağı Güllaç ise çeyrek altını almalarını sağlayacak. İşte 8 Mayıs Cuma Güllaç yemeği tarifi...

Malzemeler

  • 10 yaprak güllaç
  • 1,5 litre süt
  • 2 su bardağı şeker
  • Çekilmiş ceviz
  • 2 yemek kaşığı gül suyu (isteğe göre)

Üzeri için:

  • File Fıstık
  • Ceviz
  • Nar tanesi

Güllaç Tarifi Yapılışı

-Süt, şeker tencereye alarak ısıtın, şekerler tamamen erisin.
-Süt oda sıcaklığında ılınmaya bırakılır.
-Süt kaynar olursa tatlınız hamur olur o nedenle el yakmayacak şekilde olmalı sonra tatlıyı tepsiye döşüyoruz.
-Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde derince bir tepsiye koyuyoruz.
-Üzerine her yanı ıslanacak şekilde bir iki kepçe süt döküyoruz.
-Beş güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrarlayalım ve 5. katı da ıslattıktan sonra bu kata ceviz serpelim ve üzerine diğer güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak serelim.
-Kalan şekerli sütten bir su bardağı kadar alalım.
-İçerisine 2 yemek kaşığı gül suyu ekleyip tatlının üzerine gezdirelim.
-Tatlıyı buz dolabında muhafaza edinizin.
-En az 2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerini isteğe göre süsleyerek servis edebilirsiniz.

tarifi-9.jpgtarifi-12.jpg

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡