![Kış aylarının vazgeçilmezi, gripsavar nefis tarhana çorba yapmanın 5 altın kuralı! İşte buram buram köy kokan tarhana çorbasının tarifi... 2](https://cdn.bolgegundem.com.tr/gallery/2022/10/1/2-3.jpg)
Tarhananın yeterince beklemesinin ardından tencerede kaynayan suya yavaşça ekleyin. Çorbanın katı olmaması ve tarhananın topaklanmaması için erittiğiniz karışımı tencereye yavaşça döktüğünüz esnada hızlıca karıştırmaya özen gösterin. Tarhana kıvamını alana kadar karıştırmaya devam edin. Karıştırmayı sürdürdüğünüz esnada, damak tadınıza göre çorbaya tuz, karabiber, pul biber ve nane eklemeyi unutmayın. Çorbanızın yeteri kıvama ulaşmasının ardından yarım saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz.
İlgili Haberler