Salça Ve İştah Açıcı Maddeler Hazırlama İşçisi mesleği ne iş yapar, nasıl olunur, meslek kodu ve tanımı nedir?

Salça Ve İştah Açıcı Maddeler Hazırlama İşçisi mesleğinin tanımı, ne iş yaptığı ve nasıl olunduğu ile Salça Ve İştah Açıcı Maddeler Hazırlama İşçisi meslek kodu nedir ve iş imkanları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

Salça Ve İştah Açıcı Maddeler Hazırlama İşçisi mesleği ne iş yapar, nasıl olunur, meslek kodu ve tanımı nedir?

Mesleğin Bilgileri

Meslek Kodu : 8160.95

Meslek Adı : Salça Ve İştah Açıcı Maddeler Hazırlama İşçisi

Grup Bilgileri

M. Ana Grubu : Tesis Ve Makine Operatörleri Ve Montajcılar

M. Alt Ana Grubu : Sabit Tesis Ve Makine Operatörleri 

Meslek Grubu : Gıda Ve İlgili Ürünlerin Makine Operatörleri

M. Birim Grubu : Gıda Ve İlgili Ürünlerin Makine Operatörleri

Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim 

Meslek Detay Bilgileri

Meslek Tanımı nedir?

Sofralarda veya pişmiş gıda maddelerinin konserve işlemi sırasında kullanılmak üzere formülüne göre, büyük miktarlarda salça ve sos yapan kişidir.

2-002.jpgGörev ve İşlem Basamakları :

Salça ve İştah Açıcı Maddeler Hazırlama İşçisi işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak

a)         Salça ve sos yapmakta kullanacağı domates, sebze, baharat vs. gibi maddeleri seçmek, tartmak veya ölçmek,

b)         Bunları elle veya elektrikli bir aletle küçük parçalar halinde doğrayarak ve bir kap içinde veya özel bir makinede karıştırarak, karışımı kazanlara doldurmak,

c)         Su ilave ederek belirli bir süre pişirmek,

d)         Pişen maddeleri kazandan kepçeyle alıp bir kap içine koymak veya kazanın dibindeki valfı açarak içindekileri boşaltmak,

e)         Karıştırmadan önce baharat maddelerini ayrı ayrı pişirmek,

f)         Pişmiş malzemeyi elektrikli pres makinelerine koyup bunun özünü çıkarmak,

g)         Pişmiş malzemeyi depolama kaplarına ve şişeleme fabrikalarına pompayla sevk etmek,       vb. görev ve işlemleri yerine getirir.

Salça Ve İştah Açıcı Maddeler Hazırlama İşçisi Meslek Kodu Nedir?

SGK her farklı meslek için ayrı meslek kodu uygulamaktadır. Örneğin: Elektrik Sayacı Sökme Takma Elemanı mesleği için “7412.43” kod olarak kullanılır iken Tezyinatçı/Desinatör (Cam Süsleme) mesleği için “7316.19” kod olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde standart bir veri tabanı oluşturma ve SGK prim kayıplarının önüne geçilmesi gibi nedenlerle meslek kodu belirtme zorunluluğunu bulunmaktadır.
ISCO-08 Mesleklerin Uluslararası Standart Sınıflandırması göre;

Salça Ve İştah Açıcı Maddeler Hazırlama İşçisi Meslek Kodu “8160.95” olarak belirlenmiştir.

İŞKUR Meslek Kodlarının sıralı tam listesi için tıklayın

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡