Pişirici (Ekmek) mesleği ne iş yapar, nasıl olunur, meslek kodu ve tanımı nedir?

Pişirici (Ekmek)mesleğinin tanımı, ne iş yaptığı ve nasıl olunduğu ile Pişirici (Ekmek)meslek kodu nedir ve iş imkanları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

Pişirici (Ekmek) mesleği ne iş yapar, nasıl olunur, meslek kodu ve tanımı nedir?

Mesleğin Bilgileri

Meslek Kodu : 7512.10

Meslek Adı : Pişirici (Ekmek)

Grup Bilgileri

M. Ana Grubu : Sanatkarlar Ve İlgili İşlerde Çalışanlar

M. Alt Ana Grubu : Gıda İşleme, Ağaç İşleri, Giyim Eşyası Ve Diğer Sanatkarlar Ve İlgili İşlerde Çalışanlar

M. Grubu : Gıda İşleme Ve İlgili İşlerde Çalışanlar

M. Birim Grubu : Fırıncılar, Pastacılar Ve Şekerleme İmalatçıları

Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim

Meslek Detay Bilgileri

1-069.jpg

Meslek Tanımı Nedir?

Ekmek pişiren bir fırını çalıştıran kişidir.

Görev ve İşlem Basamakları :

Pişirici (Ekmek) işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:

a)         Hamurun yapışmaması için fırın küreğinin üzerine kepek serpmek,

b)         Hazırlanmış ekmeklik hamurları kürek üzerine yerleştirmek,

c)         Fırın içerisini aydınlatan lambayı yakmak,

d)         Kürek üzerine yerleştirdiği hamurları fırın içine yerleştirmek,

e)         Fırın kapağını kapatarak pişme süresini beklemek,

f)         Pişme süresi sonunda fırının kapağını açarak fırın küreğiyle pişen ekmekleri çıkarmak,

g)         Pişme durumunu eliyle kontrol ederek pişen ekmekleri kasalara istiflemek,

h)         Fırının bakım ve temizliğini yapmak,     vb. görev ve işlemleri yerine getirir.

Pişirici (Ekmek)Meslek Kodu Nedir?

SGK her farklı meslek için ayrı meslek kodu uygulamaktadır. Örneğin: Mesleki Yeterlilik Kurumu Uzmanı mesleği için “2422.06” kod olarak kullanılır iken Sterilizasyon Hemşiresi (Dişçilik)mesleği için “2221.21” kod olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde standart bir veri tabanı oluşturma ve SGK prim kayıplarının önüne geçilmesi gibi nedenlerle meslek kodu belirtme zorunluluğunu bulunmaktadır.

ISCO-08 Mesleklerin Uluslararası Standart Sınıflandırması göre;

Pişirici (Ekmek)Meslek Kodu “7512.10” olarak belirlenmiştir.

İŞKUR Meslek Kodlarının sıralı tam listesi için tıklayın

5
2
3
3
1
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡