Korvet ihalesi nedir? Korvet ne demek?

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli Pakistan'daki korvet ihalesini Türkiye'nin kazandığını açıkladı. Korvet İhalesi bugüne kadar Türk Savunma sanayisinde bir seferde en yüksek rakamlı ihracat oldu. Korvet ihalesi nedir?

Korvet ihalesi nedir? Korvet ne demek?

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'nin Korvet İhalesi açıklaması üzzerine kullanıcılar merakla Korvet İhalesi ne demek Korvet ne anlama geliyor sorularının yanıtını araştırıyor.Türk Savunma Bakanlığı adına önem arz eden bu ihale ile Pakistan'a d adet korvet satıldı. Korvet savaş gemisi olarak biliniyor. İşe korvet ne demek, korvet ihalesi ne anlama geliyor sorularının cevabını sizler için araştırdık.

NURETTİN CANİKLİ AÇIKLADI

Milli Savunma Nurettin Canikli Pakistan'daki korvet ihalesini Türkiye'nin kazanmasını böyle duyurdu: 'Pakistan Deniz Kuvvetlerinin ihtiyacı olan 4 korvetin ihalesi sonuçlandı ve bu ihaleyi Türkiye olarak biz aldık. Ülkemiz, Bakanlığımız ve Türk savunma sanayisi için çok önemli bir gün. Bugüne kadar Türk savunma sanayisinde bir seferde en yüksek rakamlı ihracattır bu.'

Milli Savunma Nurettin Canikli, Pakistan'daki korvet ihalesini Türkiye'nin kazanmasını böyle duyurdu: "Ülkemiz, Bakanlığımız ve Türk savunma sanayisi için çok önemli bir gün. Bugüne kadar Türk savunma sanayisinde bir seferde en yüksek rakamlı ihracattır bu.”

Korvet ihalesi nedir? Korvet ne demek?

"KORVET NEDİR?

Hafif zırha sahip, sahil devriye gemilerinden büyük, firkateynden küçük savaş gemilerinin adıdır. Görevleri genelde kritik durumlarda sahil güvenliği sağlamak, büyük filolara destek vermek veya küçük çatışmalara katılmaktı. Korvet tipindeki veya ona benzer gemilere “korvet” adını ilk kez 1650’de İngilizler, 1670’lerde ise Fransızlar vermeye başladı. Sığ sularda denizaltı savunma harbi yapmak için dizayn edilmiş ekonomik ve denize dayanıklı gemilerdir. bu gemiler denizaltı savunma harekatının dışında, bayrak gösterme, arama kurtarma, refakat ve devriye görevleri için kullanılmaktadırlar. Modern donanmalarda manevra kabiliyeti yüksek gemiler yer aldığından korvetler sıkça kullanılmakta olup, bugün İsveç, Almanya, Hindistan, Çin, İsrail, Polonya, Türkiye, Yunanistan ve Rusya tarafından korvet üretimi ve bakımı yapılmaktadır.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡