İstanbul'da bugün okullar tatil mi? İstanbul'da bugün okullar tatil olur mu?

İstanbul'da 5,7'lik depremin ardından İstanbul'da bugün okullar tatil mi? İstanbul'da bugün okullar tatil olur mu? sorularını akıllara geldi. Biz de araştırıp tüm detaylarıyla haberimizde yer verdik.

İstanbul'da bugün okullar tatil mi? İstanbul'da bugün okullar tatil olur mu?

İstanbul'da yaşanan depremin ardından İstanbul'da bugün okullar tatil mi? İstanbul'da bugün okullar tatil olur mu? soruları internette araştırma konusu oldu. Bizde sizler için haberimizde yer verdik.

İSTANBUL’DA OKULLAR TATİL Mİ?

Depremin ardından okullar tatil oldu ve öğrenciler veliler tarafından okullardan alındı. Şimdi merak edilen soru İstanbul’da ve Kocaeli’de okullar yarın da tatil olacak mı? Bu konuda herhangi bir açıklama yapılmadı yarın eğitimin devam etmesi bekleniyor.

İSTANBUL’DA DEPREM

İstanbul'da bir deprem daha oldu. Depremin şiddetinin yüksek olduğu belirtiliyor. Merkez üssü henüz belirlenmedi. Derinliği 5 km olan depremin büyüklüğü 5,7. Depremin Silivri açıklarında meydana geldi. İStanbul'da korkutan deprem sonrası bir kez daha deprem 14:18 civarı meydana geldi.

BÜYÜKÇEKMECE YAKINLARINDA BİR DEPREM DAHA

5,7'lik depremin ardından 3,1'lik bir arçı sarsıntı daha meydana geldi. 13 km derinlikte olan artçı sarsıntının merkez üssü Büyükekmece.Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün açıkladığı veriye göre İstanbul Silivri açıklarında 5.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi depremin büyüklüğünü 5.9, AFAD ise 5.8 olarak açıkladı. Kandilli Rasathanesi önce depremin büyüklüğünü 5.7 olarak sonra ise 6 olarak açıkladı. Depremin merkez üssü Silivri açıkları... Kaynak: İstanbul'da şiddetli bir deprem daha! Artçılar olabilir... 

"HERHANGİ BİR HASAR İHBARI YAPILMAMIŞTIR"

Valilik açıklamasında "Deprem sonrası 14.20 itibariyle ilimizdeki AFAD, AKOM, 112, 155, 156 ihbar hatlarına herhangi bir hasar ihbarı yapılmamıştır." denildi.

OKULLAR VE HASTANELER TAHLİYE EDİLDİ

İstanbul'da saat 13.59'da deprem meydana geldi. Şiddetli sarsıntının ardından İstanbullular sokaklara çıktı. Okullar, hastaneler ve AVM'ler hızla tahliye edildi. Telefon hatları kesildi, İstanbul'da vatandaşlar birbirine ulaşamadı. Büyük paniğin yaşandığı kentte artçı sarsıntılar devam ediyor.

İstanbul depreminde Avcılar'da cami minaresi yıkıldı!


ARTÇI SARSINTILAR MEYDANA GELDİ

Kandilli, İstanbul'un bütün ilçelerinden hissedilen depremin büyüklüğünü 6 olarak duyururken derinliğini 12.6 km olarak açıkladı. AFAD ise, Marmara Denizi merkezli depremin büyüklüğünü 5.8 olarak duyurup derinliğini 6.99 km olarak kamuoyu ile son dakika olarak paylaştı. Öte yandan, Marmara denizi açıklarında ise 3.2 ve 4.4 büyüklüğünde artçı sarsıntılar meydana geldi.

SİLİVRİ DEVLET HASTANESİ BOŞALTILDI

İstanbul'da yaşanan depremin ardından Silivri Devlet Hastanesi güvenlik nedeni ile boşaltıldı. Hasta ve hasta yakınları devlet hastanesi bahçesinde beklemeye devam ediyor. Öte yandan hastaneye yakın bir binanın çatısının yıkılması sonucu 5 kişi yaralandı. Yaralılar hastanelere kaldırıldı.

Son dakika: İstanbul'da 6.0 şiddetinde deprem!


ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLDİ

Deprem kent genelinde ve Sakarya, Tekirdağ, Kocaeli, Yalova, Düzce, Bilecik'te de hissedildi.

DEPREM NEDİR ?

Yerkabuğu içindeki kırılmalar nedeniyle ani olarak ortaya çıkan titreşimlerin dalgalar halinde yayılarak geçtikleri ortamları ve yeryüzeyini sarsma olayına "DEPREM" denir.

Deprem, insanın hareketsiz kabul ettiği ve güvenle ayağını bastığı toprağın da oynayacağını ve üzerinde bulunan tüm yapılarında hasar görüp, can kaybına uğrayacak şekilde yıkılabileceklerini gösteren bir doğa olayıdır.

Depremin nasıl oluştuğunu, deprem dalgalarının yeryuvarı içinde ne şekilde yayıldıklarını, ölçü aletleri ve yöntemlerini, kayıtların değerlendirilmesini ve deprem ile ilgili diğer konuları inceleyen bilim dalına "SİSMOLOJİ" denir.

DEPREMİN OLUŞ NEDENLERİ VE TÜRLERİ:

Dünyanın iç yapısı konusunda, jeolojik ve jeofizik çalışmalar sonucu elde edilen verilerin desteklediği bir yeryüzü modeli bulunmaktadır. Bu modele göre, yerkürenin dış kısmında yaklaşık 70-100 km.kalınlığında oluşmuş bir taşküre (Litosfer) vardır. Kıtalar ve okyanuslar bu taşkürede yer alır.Litosfer ile çekirdek arasında kalan ve kalınlığı 2.900 km olan kuşağa Manto adı verilir. Manto'nun altındaki çekirdegin Nikel-Demir karışımından oluştuğu kabul edilmektedir.Yerin, yüzeyden derine gidildikçe ısının arttığı bilinmektedir. Enine deprem dalgalarının yerin çekirdeğinde yayılamadığı olgusundan giderek çekirdeğin sıvı bir ortam olması gerektiği sonucuna varılmaktadır.

Manto genelde katı olmakla beraber yüzeyden derine inildikçe içinde yerel sıvı ortamları bulundurmaktadır.

Taşküre'nin altında Astenosfer denilen yumuşak Üst Manto bulunmaktadır.Burada oluşan kuvvetler, özellikle konveksiyon akımları nedeni ile, taş kabuk parçalanmakta ve birçok "Levha"lara bölünmektedir. Üst Manto'da oluşan konveksiyon akımları, radyoaktivite nedeni ile oluşan yüksek ısıya bağlanmaktadır. Konveksiyon akımları yukarılara yükseldikçe taşyuvarda gerilmelere ve daha sonra da zayıf zonların kırılmasıyla levhaların oluşmasına neden olmaktadır. Halen 10 kadar büyük levha ve çok sayıda küçük levhalar vardır. Bu levhalar üzerinde duran kıtalarla birlikte, Astenosfer üzerinde sal gibi yüzmekte olup, birbirlerine göre insanların hissedemeyeceği bir hızla hareket etmektedirler.

Konveksiyon akımlarının yükseldiği yerlerde levhalar birbirlerinden uzaklaşmakta ve buradan çıkan sıcak magmada okyanus ortası sırtlarını oluşturmaktadır. Levhaların birbirlerine değdikleri bölgelerde sürtünmeler ve sıkışmalar olmakta, sürtünen levhalardan biri aşağıya Manto'ya batmakta ve eriyerek yitme zonlarını oluşturmaktadır. Konveksiyon akımlarının neden olduğu bu ardışıklı olay tatkürenin altında devam edip gitmektedir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡