Gıda Hijyeni ve Sanitasyon Görevlisi mesleği ne iş yapar, nasıl olunur, meslek kodu ve tanımı nedir?

Gıda Hijyeni ve Sanitasyon Görevlisi mesleğinin tanımı, ne iş yaptığı ve nasıl olunduğu ile Gıda Hijyeni ve Sanitasyon Görevlisi meslek kodu nedir ve iş imkanları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

Gıda Hijyeni ve Sanitasyon Görevlisi mesleği ne iş yapar, nasıl olunur, meslek kodu ve tanımı nedir?

Meslek Bilgileri

Meslek Kodu : 5151.15

Meslek Adı : Gıda Hijyeni ve Sanitasyon Görevlisi

Grup Bilgileri

M. Ana Grubu : Hizmet Ve Satış Elemanları

M. Alt Ana Grubu : Kişisel Hizmetler Veren Elemanlar

M. Grubu : Bina Sorumluları İle Temizlik Ve Bakım İşleri Sorumluları

M. Birim Grubu : Büro, Otel Ve Diğer İşyerlerindeki Temizlik Ve Bina Bakımı Sorumluları

Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim

Meslek Detay Bilgileri

Meslek Tanımı Nedir?

İSG, kalite ve çevre koruma önlemlerini alarak, iş organizasyonu yapan, genel alan denetimi, gün sonu (vardiya sonu) işlemleri ve periyodik işlemleri yapan ve mesleki gelişim faaliyetlerine katılan nitelikli kişidir.

iskur2-002.jpeg

Görev ve İşlem Basamakları :

Gıda Hijyeni ve Sanitasyon Görevlisi; işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:

Gıdaların üretiminde hijyeni sağlamak,
Hijyen ve sanitasyon kurallarını uygulamak,
İşletme temizlik ve dezenfeksiyon programlarını uygulamak,
Ambalaj, etiket ve gıdadaki fiziksel kontrolleri yapmak,
Kişisel hijyeni sağlamak,
Kritik kontrol noktalarını belirlemek (HACCP), vb görev ve işlemleri yerine getirir.

Gıda Hijyeni ve Sanitasyon Görevlisi Meslek Kodu Nedir?

SGK her farklı meslek için ayrı meslek kodu uygulamaktadır. Örneğin: Fosil Bilimci (Paleontolojist)mesleği için “2632.10” kod olarak kullanılır iken Gemi Ve Deniz Teknolojileri Mühendisimesleği için “2144.11” kod olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde standart bir veri tabanı oluşturma ve SGK prim kayıplarının önüne geçilmesi gibi nedenlerle meslek kodu belirtme zorunluluğunu bulunmaktadır.

ISCO-08 Mesleklerin Uluslararası Standart Sınıflandırması göre;

Gıda Hijyeni ve Sanitasyon Görevlisi Meslek Kodu “5151.15” olarak belirlenmiştir.

İŞKUR Meslek Kodlarının sıralı tam listesi için tıklayın

 

0
1
0
1
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡