Gastronomi / Aşçılık bölümü taban puanları 2019 |Gastronomi / Aşçılık sıralama

YKS sınavının ardından öğrenciler bölümlerin taban puanlarını araştırmaya başladı. Bu bölümlerden birisi de Gastronomi / Aşçılık bölümü. Peki Gastronomi / Aşçılık bölümü puanı kaç? Gastronomi / Aşçılık bölümü bölümünün taban puanları kaç? Gastronomi / Aşçılık bölümü için kan net yapmak gerekir? İşte cevapları haberimizde...

Gastronomi / Aşçılık bölümü taban puanları 2019 |Gastronomi / Aşçılık  sıralama

YKS sınavı 15-16 Haziran tarihlerinde gerçekleşti ve öğrenciler bölümlerin taban puanlarını araştırmaya başladı. Bu bölümlerden birisi de Gastoronomi. Peki Gastronomi Bölümünün puanı kaç? Gastronomi Bölümünün taban puanları kaç? Gastronomi Bölümü için kaç net yapmak gerekir? İşte cevapları haberimizde...

2019 yılı Gastronomi Bölümü taban puanları henüz açıklanmadı. Tercih döneminin başlamasının ardından yayınlanan kılavuz içerisinde taban puanlarının da yer alması bekleniyor.

YÖK ATLAS ÜZERİNDEN HANGİ BİLGİLERE ULAŞILIR?

YÖK Atlas, Yükseköğretim Kurumları'nın (YÖK) özellikle tercih sürecinde üniversite adaylarına doğru tercih yapmaları için destek olacak bir program olarak tasarlandı. YÖK Atlas, lisans tercih sihirbazında 2018 YKS ile öğrenci alan lisans programlarının kontenjan bilgilerine ulaşılıyor. Son 4 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre arama yapma imkanı.

YÖK ATLAS GİRİŞ SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE KONTENJAN KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

GASTRONOMİ /AŞÇILIK BÖLÜMÜ PUANLARI

Dipnot:Burada verilen puanlar geçen sene yerleşen adayların puanları olup YÖKATLAS’tan alınmıştır Sayfamızdaki verilerin tamamı YÖK tarafından yayınlanmış olan en son güncel puanlardır.

Gastronomi / Aşçılık bölümü taban puanları 2019 |Gastronomi / Aşçılık sıralama

GASTRONOMİ / AŞÇILIK NEDİR?

Kültür ve yemek arasındaki ilişkiyi inceleyen bir disiplin olarak geçen gastronomi ilk olarak Fransız yazar Joseph Berchoux tarafından kullanmıştır. Ortaya çıkışı 1801 yılına dayanan gastronomi, Yunanca mide ile ilgili "Gastro" ve kanun, kural anlamındaki "Nomos" kelimesinden türeyen "Nomy" kelimelerinin birleştirilmesinden oluşan bir kelimedir. Yenilebilir tüm maddelerin, hijyenik olan ama sağlığa uygun olmasına şart koşulmayacak şekilde azami damak ve göz zevkini amaçlayarak sofraya, yenmeye hazır hale getirilmesine kadar olan süreç gastronominin çalışma alanıdır.

Ayrıca, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mezunlarının mutfakta çalışmak gibi bir zorunlulukları yok. Mezunlar restoran zincirlerinde ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında denetçi olarak çalışabiliyorlar. Diğer yandan bu bölümü bitirenler köşe yazarlığı yapabilecekleri gibi kendi kitaplarını da yayımlayabiliyorlar. Kısacası yiyecek alanının tümünü kapsayan bir iş yelpazesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mezunlarını bekliyor.

Gastronomi / Aşçılık bölümü taban puanları 2019 |Gastronomi / Aşçılık sıralama

GASTRONOMİ / AŞÇILIK BÖLÜMÜ VE MUTFAK SANATLARI MEZUNLARININ  ÇALIŞMA ALANLARI

    Özel restoranlarda çalışabilirler
    Yiyecek ve içecek işletmelerinde çalışma imkanı bulabilirler
    Beş yıldızlı otellerde çalışabilir veya kendi işletmelerini açabilirler
    Aşçılık okullarında ve mutfak akademilerinde eğitmen şef olarak görev yapabilirler
    Medyada televizyon programları yapabilmektedirler
    Yemek fotoğrafçısı yada eleştirmen olarak çalışabilirler
    Aynın zamanda akademik çalışmalarda bulunabilmekte ve eğitici olarak üniversitelerde

Gastronomi / Aşçılık bölümü taban puanları 2019 |Gastronomi / Aşçılık sıralama

GASTRONOMİ MEZUNLARININ MAAŞLARI NE KADAR?

Mesleğin maaşları çalışılan yerin niteliğine göre değimekle beraber 1.404 TL'den başlayıp 5.000. 7.000 TL arasında değişmektedir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡