"Hijyene daha fazla önem verilmeli"
Besin zehirlenmelerine karşı çok dikkatli olunması gerektiğinin vurgusunu yapan Dr.Fadıloğlu hijyen koonusunda da uyarılarda bulundu:"Dondurulmuş ürünler satın alınıyorsa paketin içinde ya da alt kısımlarında buz kristallerinin olmamasına dikkat edilmeli. İçme suları güvenilir kaynaklardan alınmalı, damacanaların güneşte bekletilmesinden kaçınılmalı. Mutfakta kullanılan bezler, tutaçlar, bulaşık süngerleri, kullanım sonrası iyice dezenfekte edilmeli, nemli ve sıcak ortamda bırakılmamalı. Daha önce et doğranmış bir tahta iyice yıkanmadan kesinlikle salata yapımı için kullanılmamalı, bıçak kesinlikle yıkanmalı ya da değiştirilmeli. Yemek yaparken eldiven kullanılamıyorsa yüzük, künye gibi aksesuarlar çıkarılarak eller sık sık yıkanmalı. Çatal, bıçak gibi malzemeler bir kez kullanılıp yıkanmalı." dedi.