Jandarma Subay ve Astsubay Öğrenci Alımı Başvuruları

Jandarma Genel Komutanlığı subay ve astsubay öğrenci alımı yapacak. Bu kapsamda Jandarma namına Sağlık Bilimleri Üniversitesine öğrenci alınacak. Subay astsubay alımı başvuru şartları haberimizde yer alıyor.

Jandarma Subay ve Astsubay Öğrenci Alımı Başvuruları

Jandarma Genel Komutanlığı namına Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesinde öğrenim görmek üzere öğrenciler alınacak. Subay ve astsubay alımı kapsamında Sağlık Bilimleri Üniversitesine bağlı Gülhane Tıp Fakültesi ve Sağlık Meslek Yüksekokuluna 2018 – 2019 eğitim öğretim yılı için adaylar kabul edilecek. Bu kapsamda başvurular başladı.

Kontenjanlar Gülhane Tıp Fakültesine ÖSYM merkezi yerleştirmesiyle 30, özel geçiş ile ise 33 olarak ifade edildi. Bu adaylar tabip subay olarak mezun olacak. Başvuru kılavuzuna göre Gülhane Sağlık Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım bölümüne ise 30 öğrenci alınacak. Bu adaylar da sağlık astsubayı olacak.

Jandarma subay ve astsubay öğrenci alımı için adayların erkek olmaları, 1 Ocak 1997 ve sonrasında doğmuş olmaları gerekecek. Ancak özel geçiş kapsamında tıp fakültesinde öğrenim gören adayların, devam ettikleri sınıfa göre bu yaş şartı yükselecek.

Merkezi yerleştirme kontenjanların başvurular, YKS tercihleri kapsamında ÖSYM tarafından alınacak. Ara sınıftan geçişler için başvurular ise Sağlık Bilimleri Üniversitesine yapılacak. Diğer tüm detaylara ulaşmak için aşağıdaki başvuru kılavuzunu dikkatle incelemenizi tavsiye ederiz.

Sağlık Bilimleri Üniversitesine başvurular 13 Ağustos 2018 tarihine kadar devam edecek. Başvuruların ardından adayların sınav bilgileri gibi diğer duyurular Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yapılacak. Başvuru kılavuzu için TIKLAYINIZ.

Kaynak: Jandarma Subay ve Astsubay Öğrenci Alımı Başvuruları Başladı

 

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡