Çileği kim sevmez ki: Çilekli buz tarifi
Malzemeler:
600 gram çilek
1/2 su bardağı toz şeker
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
1/2 su bardağı su
Mayıs-haziran aylarını sabırsızlıkla bekliyorsak sebebimiz belli. Mis kokulu çilekler, yavaş yavaş kendilerini göstermeye başladığına göre kolları sıvamanın zamanı geldi!
Nasıl Yapılır?
Çilekleri güzelce temizleyip kurulayın ve küçük parçalara bölüp bir tencerenin içine alın. Üzerine toz şeker ilave edip bu şekilde yaklaşık 20 dakika dinlendirin. Bu sırada sularını salan çileklerin üzerine su ve rendelenmiş limon kabuğunu da ekleyip tencereyi ocağa alın. Kısık ateşte 15 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alıp oda sıcaklığında karışımı soğutun. İçine taze sıkılmış limon suyu ekletip mutfak robotunda tüm karışımı püre haline getirin. Varsa özel dondurma kalıplarına yoksa kağıt bardaklara bu püreyi pay edin, orta kısmına tahta dondurma çubukları yerleştirip derin dondurucuda minimum 4-5 saat soğutun. Ferahlığın tadını çıkarın,