3 MALZEMELİ DONDURMA
Malzemeler:
4 adet olgun muz
1 yemek kaşığı bal
7-8 adet ceviz içi
Sadece üç basit malzemeyle 10 dakikada hazır ediliyor, dondurucuda geçireceği zamana da dayanınca efsane bir lezzete kavuşuluyor.
Nasıl Yapılır?
Muzların kabuklarını soyup dilimleyin. Dilimlediğiniz muzları buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuda 1 gün, zamanınız azsa en az 4 saat bekletin. Derin dondurucudan donmuş halde çıkardığınız muzları 1-2 dakika oda sıcaklığında bekletin, ardından mutfak robotunun içine alın. Muzları yavaş yavaş ezin ve muzlar krema kıvamına gelince içine balı ekleyip karıştırın. Dilerseniz bu şekilde hafif kremamsı olarak kaselere alabilir, cevizle servis edebilirsiniz. Daha soğuk olmasını isterseniz karışımı bir kaseye aktarıp üzerini cevizlerle süsledikten sonra derin dondurucuda 15 dakika kadar bekleterek tüketebilirsiniz