Ekonomist (İktisatçı) Maaşı Ne Kadar? 2023 İş İlanları ve Maaşları

Ekonomist (İktisatçı) maaşı ne kadar sorusuna yanıt mı arıyorsun? Bu içerikte Ekonomist (İktisatçı) iş tanımı, aylık ortalama maaşları ve iş ilanlarına ulaşabilirsiniz.

Ekonomist (İktisatçı) Maaşı Ne Kadar? 2023 İş İlanları ve Maaşları

"2023 Ekonomist (İktisatçı) maaşı ne kadar, kaç para?" diye merak mı ediyorsunuz?, Editörlerimiz sizin için detaylıca araştırıp yazdı. Sizde Ekonomist (İktisatçı) pozisyonunda çalışıyorsanız veya bu meslekte kariyer planlıyorsanız bu içerikle ile birlikte; Ekonomist (İktisatçı) nasıl olunur, iş imkanları nedir, bu mesleğine sahip olabilmek için ne mezunu ve hangi belgelerin gerektiğini bu makalemizden kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.

İçeriğimize başlamadan önce her firmanın ödeme politikası ve maaş politikası farklılık gösterdiğini belirtelim. Maaş belirlemede en önemli kriter personelin niteliği ve tecrübesidir. Bu çerçevede makaledeki fiyatlar sektör de yer alan Ekonomist (İktisatçı) olarak çalışan bireylerin aldıkları maaş göz önünde bulundurularak hesaplanmıştır.

Ekonomist (İktisatçı) Maaşı Ne Kadar? 2023 Ekonomist (İktisatçı) Maaşları

Ekonomist (İktisatçı) maaşı ortalama aylık 15112,5 _TL’dir. En düşük Ekonomist (İktisatçı) maaşı 12577,5 _TL, En yüksek ise 17647,5 _TL'dir. Eğer sizde yukarıdaki maaşlar gibi bir maaş almak istiyorsanız.. İŞKUR Ekonomist (İktisatçı) iş ilanlarına bakabilir, buradan kariyer planlamanızı yapabilirsiniz.

Ekonomist (İktisatçı) İş İlanları İçin Tıklayın

nekadar.jpg

Meslek Bilgileri

Meslek Kodu :

2631.01

Meslek Adı :

Ekonomist (İktisatçı)

Grup Bilgileri Meslek Ana Grubu :

Profesyonel Meslek Mensupları

Meslek Alt Ana Grubu :

Hukuk, Sosyal Ve Kültür İle İlgili Profesyonel Meslek Mensupları

Meslek Grubu :

Sosyal Ve Din İle İlgili Profesyonel Meslek Mensupları

Meslek Birim Grubu :

Ekonomistler

Gereken Minimum Eğitim Düzeyi :

Lisans

Meslek Detay Bilgileri Meslek Tanımı : 

Ekonomik problemlere çözüm getirmek amacıyla ekonomik prensipleri uygulayan ve araştırma çalışmalarını yürüten kişidir.

Görev ve İşlem Basamakları :

Ekonomist (İktisatçı),işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:

a) Mal ve hizmet üretiminin organizasyonunu, pazarlama usulleri, ticari eğilimler, kredi yapıları fiyat politikaları tüketim, istihdam verimlilik ve diğer ekonomik durumlarla ilgili çalışmalar yapmak,

b) İstatistiki bilgi ve fiyat endekslerini göz önünde bulundurarak maliyet ve fiyat analizleri yapmak,

c) Malın üretim maliyetini, üretici karını, mevsim şartlarını ve diğer ekonomik etkenleri hesaplayarak fiyat tespitleri yapmak,

d) Fiyatlarla ilgili belirli kurum ve kuruluşlara bilgi vermek,

e) İş piyasası durumlarındaki değişmeleri ve diğer ekonomik faktörlerdeki eğilimleri incelemek ve tahminler yürütmek,

f) Hükümet ve diğer kuruluşların tarım, endüstri, ticaret ve hizmet sektörlerinde ortaya çıkan ekonomik problemlerinin çözümlerinde yardımcı olarak planlar hazırlamak,

g) Ekonomi bilimini gelişmesiyle ilgili bilimsel araştırmalar yapmak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.

Güncel Meslek : EVET

YORUM KAT: Yukarıdaki Ekonomist (İktisatçı) maaşlarına ek sizlerde aldığınız maaşları yorum bölümünde bizlere iletebilirsiniz. Sizlerin iletmiş olduğu bilgilerle haberimiz yeniden düzenlenebilecektir. Ayrıca yaptığınız yorumlar diğer okuyucularımızda bu bilgiden istifade edeceklerdir. Yorum bölümümüzden yorum yapmayı unutmayın.

maaşı ne kadar 2022

3
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN