Akciğerleri toksinlerden arındırmak, detoks ve antioksidan etki yaratmak için doğanın bize sunduğu besinleri sofralarımızdan eksik etmemek gerekir.
116
Akciğerleri toksinlerden arındırmak, detoks ve antioksidan etki yaratmak için doğanın bize sunduğu besinleri sofralarımızdan eksik etmemek gerekir.
216
Aslında doğru beslenme ve besinler her çeşit hastalıktan korunmanın temelini oluşturur. Bunun için bi< de haberimiz de akciğerlerimizi korumak için gerekli besinleri şöyle sıraladık. İşte o besinler;
316
ZENCEFİL - ZERDEÇAL
Anti-enflamatuar (iltihap karşıtı) etki gösteren bu baharatlar toksinleri solunum sisteminden uzaklaştırmaya ve ciğerlerin temizlenmesine yardımcı olur.
416
516
SARIMSAK
Doğal bir antibiyotik olan sarımsak akciğerlerin tam kapasite ile çalışmasını sağlar.
616
İçeriğindeki pek çok antioksidan madde sayesinde akciğer kanserine karşı koruyucu etki gösterir.
716
KEKİK
İçerdiği eterli uçucu yağlar, göğüs tıkanıklığına karşı etkilidir.
816
Öksürük ve üst solunum yolları iltahabına karşıdır, antibakteriyel özelliği sayesinde bakteri oluşumunu önler.
916
SİYAH HAVUÇ
Öksürüğe iyi gelerek balgam söktürücü rol oynar. İçerisindeki vitamin- mineraller sayesinde güçlü antioksidanlardandır ve akciğer kanseri riskini azaltır.
1016
1116
ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ
İçeriğindeki resveratrol maddesi serbest radikallerle savaşarak ciğerleri korur.
1216
Özellikle kanser karşıtı olarak görev alır. Üzüm, çekirdeğini çiğneyerek tüketilmelidir.
1316
KEÇİ BOYNUZU
Toksinlerden arınmada detoks etki sağlar. Akciğer ödemine karşı keçiboynuzunun desteği bulunmaz bir imkândır. Akciğerlerde oluşan ödeme karşı spesifik olarak etkilidir.
1416
Balgam söktürücü ve astıma karşı tedavi edici gücü çok fazladır. Akciğer kanseri başta olmak üzere birçok kanser türüne karşı koruma sağlar.
1516
KEREVİZ
Kansorejen maddelerin oluşmasına, akciğerlerde oluşabilecek hastalıklara ve nitrozaminlere karşı koruyucu etki sağlar.
1616
Özellikle akciğer kanserine karşı koruyucu etki sağlar.