Keçiboynuzu özellikle çekirdeğinden üretilmiş olan toz, kullanımı halinde kanser riskine karşı koruma sağlıyor. Keçiboynuzunun içeriğindeki polifenoller serbest radikalleri koruyarak kolon kanseri, rahim ağzı kanseri gibi kanser türlerine karşı koruma sağlıyor.
Sindirim sistemini düzenliyor, enfeksiyonlardan koruyor. Mucize besin keçiboynuzu sürekli tüketilmeli!
19
29
Zengin bir antitoksidan özelliği olan keçiboynuzu enfeksiyonlarla birlikte ortaya çıkan bakteri ve virüslere karşı koruma sağlar. Özellikle mide ve bağırsaklarda enfeksiyon riskini azaltarak iyileşme sürecini hızlandırır. Alerjik astım, bronşit, soğuk algınlığı gibi hastalıklarda da düzenli kullanımda etkisi çok büyüktür.
39
Şeker ve kalori miktarının az olduğu keçiboynuzu, kan şekerini düzenlediğinden diyabet hastalarının yiyebileceği iyi bir atıştırmalıktır. Diyabetin sebep olduğu halsizlik ve sürekli uyku hali için de faydalıdır.
49
Cinsel yaşamda aktif olarak tüketilen keçiboynuzu, tüketimi halinde cinsel gücü ve erkelerdeki sperm miktarını da artırmaya yardımcı olur.
59
Bağırsak ve sindirim sistemini de olumlu etkileyen keçiboynuzu, bağırsak kurdu, bağırsak paraziti gibi rahatsızlıklarda etkilidir ve kabızlığı önler.
69
Keçiboynuzu düzenli kullanımı halinde dişleri beyazlatırken, diş etlerinin de iyileşmesine yardımcı olur.
79
Hem sağlıklı bir şekilde beslenip hem de çikolata krizlerini bastırmak isteyenler için keçiboynuzu iyi ir alternatiftir. İçeriğindeki kalsiyum oranı çikolatadan yüzde 2 daha fazladır.
89
Keçiboynuzu, toz, kür, çay, pekmez gibi çeşitli yöntemler ile tüketilebilir. Keçiboynuzu çok sert ise tüketmeden önce ılık bir suda beklettikten sonra tüketilmelidir.
Devamlı olarak ham halinde kullanılan keçiboynuzunun olumsuz etkileri olabileceğinden pekmez olarak tüketimi daha kolay ve sağlıklı olacaktır.
99