Son derece acı bir tada sahip olan Samandağ biberinin vücuda pek çok etkisi mevcut. Diyetisyen Zeynep Bilgin, metabolizmayı hızlandırmada çok etkili olan biberin yağ yağmaya da oldukça yardımcı olduğunu söylemesi zayıflamak isteyenlerin dikkatini oldukça çekiyor.
Samandağ biberinin faydalarını biliyor muydunuz? Metabolizmayı hızlandırıyor, akciğerlere iyi geliyor
111
211
Bilgin, biberin aynı zamanda mide salgılarını artırdığından midede sindirimi kolaylaştırdığını ifade ederek "Lif içeriği yüksek olduğundan dolayı kabızlığa çok iyi geliyor.
311
Antioksidan içeriği yüksek olduğundan dolayı ise kalp hastalıklarından, birçok kanser türüne kadar önleyici etkiye sahip.
411
AĞRIYI GİDERİYOR
Aynı zamanda C vitamini içeriği yüksek olduğundan vücudun bağışıklık sistemini de dengeliyor.
511
Bağışıklık sistemine yardım ediyor ve özellikle soğuk kış aylarında grip, nezle gibi hastalıkların başlangıcında iyileştirici özelliğe sahiptir.
611
Samandağ biberi aynı zamanda damarlarda pıhtılaşmış kanı çözüyor, ağrıyı gideriyor" dedi.
711
Mide ve bağırsak hastalığı olanların, tansiyon hastalarının ve hamilelerin biberi kesinlikle kullanmamaları gerektiğini ifade eden Bilgin, "Ayrıca çok fazla tüketimi mide ve bağırsakta tahrişe, hatta böbrek ve karaciğerde hasara bile neden olabilir.
811
Lütfen tüketmeden önce bir uzmana danışalım. Samandağ biberini normal sağlıklı bir bireyin günde 3 tane mutlaka tüketmesi gerekiyor ki metabolizması hızlansın.
911
Yalnız 3 tane tüketirken mutlaka spor yapması ve kendisine dikkat etmesi gerekiyor. Samandağ biberini yemeklerin içinde, közlenmiş bir şekilde veya çiğ olarak tüketebiliriz." şeklinde açıklamalarda bulundu.
1011
HAZMI KOLAYLAŞTIRIYOR
25 yıldır çiftçilik yapan Güney Saknılı ise, Samandağ biberinin acısıyla da çok meşhur olduğunu belirterek, "Bilindiği gibi Türkiye'nin hemen hemen her yerinde tanınmıştır.
Birçok hastalığa iyi geldiği söylenmektedir, bunun yanında birçok kanser türüne de iyi geldiği belirtilmektedir. Acısıyla da hazmı kolaylaştırdığı belinir.
1111
Dolayısıyla Samandağ biberi şu an çok talep edilen bir çeşittir. Samandağ biberini diğer çeşitlerden ayıran özellik ise meyvenin kalın kabuklu, etli, hafif sulu ve çok çok acı olmasıdır" diye konuştu.