Sebze ve meyvelerde çürümesini ve uzun süre sağlam kalmasını sağlamak amacıyla çeşitli kimyasal maddeler kullanılıyor.
Kimyasal işlem uygulanmış sebzeler nasıl anlaşılır?
110
210
Aynı zamanda birçok sebze yaz ürün olmasına rağmen kışında tezgahlar da yer alabiliyor. Buna neden olan kimyasal maddeler bazı sebzeler de çeşitli şekillerde ayırt ediliyor.
310
Kış mevsiminde kullanılan balkabağında, yetiştirilirken çeşitli kimyasalalar kullanılabiliyor. Eğer kabağın dışı pürüzsüzse bu ilaca maruz kalmadığının göstergesidir.
410
Fakat üstünde life benzer yamuk çizgileri ya da kara benekleri varsa bal kabağı ilaca maruz kalmış olabilir.
510
Patateste küçük yumruların çok fazla olması, içerisinde kararmalar meydana gelmesi çok fazla ilaca maruz kaldığını işaret ediyor olabilir.
610
Domates yazın tüketilmesi gereken sebzeler arasında yer alır. Kışın tüketilen domatesler sağlığınız açısından risk oluşturabilir.
710
Eğer domatesin kabuğunun çok yapay göründüğünü düşünüyor ve çıplak gözle beyaz çizgilerin farkına varabiliyorsanız, bu gıda nitrik asit içeriyordur.
810
Salatalık da domates gibi yazın tüketilir. Mevsimi dışında tüketildiğinde çok da faydasını almanız mümkün değildir.
910
Mevsiminde tüketilmeyen ve içerisinde çekirdek bulunmayan yumuşak salatalar sağlık açısından risk oluşturabilir.
1010