Bulaşık süngerlerinin yapımında geri dönüştürülemeyen, plastik ve kompostlanamayan ürünler kullanılır. Bu ürünler geri dönüştürülemediği gibi sağlık için de geri dönüştürülemez durumlara neden oluyor
110
Bulaşık süngerlerinin yapımında geri dönüştürülemeyen, plastik ve kompostlanamayan ürünler kullanılır. Bu ürünler geri dönüştürülemediği gibi sağlık için de geri dönüştürülemez durumlara neden oluyor
210
Almanya'da bulaşık süngerleri üzerine yapılan araştırmalarda 362 farklı bakteri türü ve santimetre karede 45 milyar bakteri bulunmuştur.
Bulaşık süngerleri üzerinde üreyen bakteriler, mutfak yüzeylerine, bıçaklara, kesme tahtaları gibi sürekli olarak kullanılan birçok yere bulaşabiliyor.
310
Bu bakterilerin hızla büyüyüp, yayılmasının nedeni ise süngerlerin sürekli olarak ıslak kalmasıdır.
Sünger üzerinde hızla çoğalan bakteriler sağlığı olumsuz etkileyebiliyor ve çeşitli hastalıklara neden olabiliyor.
410
Bu hastalıklar, mide rahatsızlıkları, cilt yaraları, vajinal enfeksiyonlar, bağışıklık sisteminin düşük olduğu kişilerde akciğer rahatsızlıkları ve gıda zehirlenmeleri şeklinde kendini gösterebiliyor.
510
Uzmanlar bakterilerin oluşturduğu bu olumsuz durumun en aza indirmek için, kullanılan bulaşık süngerlerinin en az haftada 1 kere değiştirilmesini öneriyor.
Süngerler, yıpranmışsa, kötü bir koku yayıyorsa kesinlikle hemen değiştirilmelidir.
610
Mutfakta bulaşıklar için ve besinleri temizlemek için kullanılan süngerler ayrı olarak kullanılmalıdır ve bu süngerler bir arada bulundurulmamalıdır.
Bulaşık süngerlerini değiştirmeden önce temizlemek isteyenler için en iyi yöntem çamaşır suyu veya mikrodalga fırındır.
710
Ancak mikrodalga fırınlara sentetik ve metalik süngerler koyulması sakıncalıdır. Çünkü bu süngerler sıcaklıkta alev alabilir.
810
Bulaşık süngerlerinde bakteri çoğalmasını azaltmak için daha sağlıklı ve alternatif yollar ile temizlik yapılabilir.
Bu sünger çeşitleri; silikon süngerler, lif kabağı, deniz süngerleri ve el tipi bulaşık fırçaları şeklinde olabilir.
910
1010