Günün her saatinde açken sağlıksız ve çabuk tüketilebilir besinleri alırız. Ancak uzmanlar bu konuda uyarılarda bulunuyor. Özellikle açken aldığımız besinlere dikkat etmeliyiz. İşte aç karnına tüketilmemesi gereken besinler..
Bu besinleri asla aç karnına tüketmeyin! Zararları bilinmiyordu...
117
217
Çiğ sebzeler çok sağlıklıdır, zengin amino asit kaynağıdırlar.
317
Fakat çiğ sebzeleri aç karna tüketmek şişkinlik, karın ağrısı ve midede yanmaya sebep olabilir.
417
Turunçgiller, özellikle portakal, mandalina gibi turuncu meyveler, asit açısından zengindir.
517
Aç karna tüketmek ise gastrit ve alerjik reaksiyonlara sebebiyet verebilir.
617
Yemeklere lezzet katan baharatlar, aç karna tüketildiğinde mide mukozasına zarar verebilir bu da ciddi mide sorunları yaratabilir.
717
Bu da sizi şaşırtacak bir diğer madde.
817
Yoğurt ve bazı süt ürünleri aç karna tüketildiğinde faydalı bakterileri yok edebiliyor.
917
Kahvaltı sofralarının vazgeçilmesi domates, yüksek miktarda tannik asit içerir.
1017
Domatesi aç karna tüketmek midenin asit seviyesini arttırır. Bu da gastrite neden olabilir.
1117
Şeker ve şekerli gıdalar aç karna tüketildiğinde kan şekerini aniden yükseltir.
1217
Bu durum bir süre sonra diyabete bile sebep olabilir.
1317
Asitli içecekler zaten mide için çok da faydalı değil.
1417
Bir de aç karna tüketilince oldukça zararlı hale geliyor.
1517
Armut, lif oranı en yüksek meyvelerden biridir.
1617
Yüksek lif oranı ile çok sağlıklı olsa da, armut aç karna tüketildiğinde bu lifler midedeki mukozaya zarar verebiliyor.
1717
Bu maddeye birçok insanın çok şaşıracağını biliyoruz. Sabah kahvaltı yapmaya fırsat bulamayanların ilk aklına gelen seçenek hızlıca bir muz yemektir.
Ancak Aç karna yiyeceğiniz muz, kandaki magnezyum seviyesinde hızlı bir yükselmeye sebep olur. Bu yükselme de kalbinize zarar verebilir.