Aralıklı nöbetler halinde görülen kas kuvvetsizliği ( Myastenia gravis ) Nedir?

Özellikle beyinden kaynaklanan sinirlerin gittiği kaslarda aralıklı nöbetler halinde görülen kas kuvvetsizliğidir. Vücutta bulunan asetil kolin adı verilen bir maddenin eksikliği veya yokluğundan kaynaklanır. Vakaların % 4’de hastalık gözlerde görülür.

Aralıklı nöbetler halinde görülen kas kuvvetsizliği ( Myastenia gravis ) Nedir?

Miyastenia gravis Belirtileri ;

Göz kapağı düşüklüğü en sık görülen bulgudur. Çift gör¬me ve hareket sonrası yorgunluk, konuşma bozukluğu, yut¬ma güçlüğü, eller ve ayaklarda güçsüzlük diğer olası belirti¬lerdir. Bu belitileri hafife almamak lazım lakin bu konuda bilinçli olmayan bireyler bu belirtileri önemsemez hatta dikkate bile almazlar, ama miyastenia gravis önemli ve sonuçları kötü bir hastalıktır.

Miyastenia gravis Tedavi ;

Kortikosteroid ve diğer immun sistemi baskılayan ilaçlar kullanılır. Son yıllarda immun globulin verilerek tedavide iyi sonuçlar alınmıştır. Hastalığın çıkışından sonra iki yıl içinde tedavi edilirse, tedavide en iyi sonuç alınır.

Bu tür hastalığı olan hamile anne, bebeğine hastalığı kor¬don yoluyla % 12 ihtimalle geçirir. Bu nedenle o aşamalar çok önemlidir.

Bu yazıda yer alan tüm içerik bilgilendirme amaçlıdır. İlgili hastalığa yönelik olarak teşhis,  tanı ve tedavi hizmeti vermez. Herhangi bir sağlık probleminiz olması durumunda konusunda uzman doktorlar ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡