Tepside Ev Ekmeği tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Tepside Ev Ekmeği Nasıl Yapılır?

Tepside Ev Ekmeği nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Tepside Ev Ekmeği Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Tepside Ev Ekmeği tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Tepside Ev Ekmeği Nasıl Yapılır?

Tepside Ev Ekmeği nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir?  Tepside Ev Ekmeği Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Tereyağlı Makarna tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Tereyağlı Makarna Nasıl Yapılır?
Tereyağlı Makarna nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir?  Tereyağlı Makarna Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Tereyağlı Makarna nasıl hazırlanır, Tereyağlı Makarna yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…


Tereyağlı Makarna için Malzemeler:


500 gr makarna 60 gr tereyağı 40 gr margarin 1 bardak rendelenmiş gravyer peyniri su tuz


Tereyağlı Makarna Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Makarnayı usulüne göre haşlayıp suyunu süzün ve soğuk sudan geçirin. Tencere içinde yağları kızdırın; makarnayı buraya aktarın. 1-2dk karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Üzerine peyniri serpip servis edin.

 

hamur-isi---bolge-gundem.jpg

Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?

Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar.  Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.

Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..

1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;

Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.

2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?

Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.

3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?

İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.

4. Pişirmeden Saklanabilir mi?

Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.

Püf Noktası:

Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.

Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım

Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!

tarifi-6.jpgtarifi-10.jpg

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Milyonların hayatı değişecek! Kamuda çalışma sistemi değişiyor, 4 gün mesai 3 gün tatil
Milyonların hayatı değişecek! Kamuda çalışma sistemi değişiyor, 4 gün mesai 3 gün tatil
AHİSİAD'tan İstanbul Anadolu Mahkemeleri Cumhuriyet Başsavcı Vekili  Hasan TURGUT'a ziyaret
AHİSİAD'tan İstanbul Anadolu Mahkemeleri Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan TURGUT'a ziyaret
Son dakika! Slovakya Başbakanı'na silahlı suikast!
Son dakika! Slovakya Başbakanı'na silahlı suikast!
Son dakika! Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında son gelişme: 4 Polis gözaltına alındı!
Son dakika! Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında son gelişme: 4 Polis gözaltına alındı!
Çok Okunanlar
15 Mayıs 2024 Çarşamba günlük burç yorumları | Bugün burç yorumları sizin için neler diyor? Aslan Koç, Boğa, Başak, Yengeç...
15 Mayıs 2024 Çarşamba günlük burç yorumları | Bugün burç yorumları sizin için neler diyor? Aslan Koç, Boğa, Başak, Yengeç...
KAAN kaçıncı sırada? CeoWorld Magazine dergisi 2024 yılında Dünyanın en hızlı savaş uçaklarını sıraladı!
KAAN kaçıncı sırada? CeoWorld Magazine dergisi 2024 yılında Dünyanın en hızlı savaş uçaklarını sıraladı!
Altında son durum ne, bugün altın ne kadar? 15 Mayıs 2024 Çarşamba güncel gram çeyrek altın fiyatları
Altında son durum ne, bugün altın ne kadar? 15 Mayıs 2024 Çarşamba güncel gram çeyrek altın fiyatları
Köprü geçiş ücretleri ne kadar 2024? Otoban ve otoyol geçiş ücretleri ne kadar 2024? Köprü ve otoyollara ne kadar zam geldi?
Köprü geçiş ücretleri ne kadar 2024? Otoban ve otoyol geçiş ücretleri ne kadar 2024? Köprü ve otoyollara ne kadar zam geldi?
Yorumlananlar
AK Parti İBB Grup sözcüsü Murat Türkyılmaz'dan CHP'ye olay borç göndermesi ''Duvarlara astınız, kürsüye astık çok mu?''
AK Parti İBB Grup sözcüsü Murat Türkyılmaz'dan CHP'ye olay borç göndermesi ''Duvarlara astınız, kürsüye astık çok mu?''
Son dakika! Fatih Karahan açıklama yaptı: Enflasyon gerilemeye başladı!
Son dakika! Fatih Karahan açıklama yaptı: Enflasyon gerilemeye başladı!
MHP'den CHP'ye geçen Silifke belediyesi ay-yıldızlı bayrak anıtını ucube diyerek kent meydanından kaldırdı
MHP'den CHP'ye geçen Silifke belediyesi ay-yıldızlı bayrak anıtını ucube diyerek kent meydanından kaldırdı
İBB meclisini eline geçiren Ekrem İmamoğlu İstanbullu'nun musluk suyuna büyük zam yapmaya hazırlanıyor
İBB meclisini eline geçiren Ekrem İmamoğlu İstanbullu'nun musluk suyuna büyük zam yapmaya hazırlanıyor