Gelinim Mutfakta Mengen pilavı tarifi ve malzemeleri

Mengen pilavı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Mengen pilavı nedir? Malzemeleri nelerdir? Tarifi nasıldır? soruları bu programı izleyenler tarafından araştırılmaya başlandı. Biz de sizler için araştırdık. İşte 7 Nisan Salı'nın yemeği Mengen pilavı malzemeleri, tarifi ve yapılışı

Gelinim Mutfakta Mengen pilavı tarifi ve malzemeleri

Gelinim Mutfakta'da yeni hafta heyecanı başladı. Bu haftanın (7 Nisan Salı)  ikinci gününde gelinler Mengen pilavı yapacak. Peki Mengen pilavı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Mengen pilavı nedir?  Malzemeleri nelerdir? Tarifi nasıldır? Tüm merak edilenler haberimizde.

MENGEN PİLAVI MALZEMELERİ

  • 500 gr pirinç
  • 250 gr kuzu kuşbaşı et
  • 2 soğan
  • 3 domates
  • 200 gr mantar
  • 1 demet dereotu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 gr ceviz içi
  • 8 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Mengen pilavı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta mengen pilavı malzemeleri

MENGEN PİLAVI TARİFİ

Pirinci ılık tuzlu suda 1 saat bekletin. Birkaç kez yıkayıp süzün. Soğanları kıyın, domatesleri soyup küp küp doğrayın. Mantarları temizleyip ince ince dilimleyin. Dereotunu yıkayıp kıyın.

Tereyağının yarısını tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Eti ilave edin, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Mantar ve domatesi ekleyip karıştırın. Birkaç dakika kavurup suyunu ilave edin. Üzerinde biriken köpüğü alarak yarım saat pişirin. Etler hafif yumuşayınca pirinç, tuz ve tozşekeri ilave edip kaynatın. Kısık ateşte 25 dakika pişirin ve ateşten alın. 

Kalan tereyağını tavada kızdırıp ateşten alın. Dereotu, kekik, karabiber ve cevizi ekleyip karıştırın. Pilavın üzerine döküp 10-12 dakika dinlenmeye bırakın. Pirinçleri ezmemeye dikkat ederek özenle harmanlayıp sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Mengen pilavı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta mengen pilavı malzemeleri

MENGEN PİLAVININ PÜF NOKTALARI NELERDİR?

Birkaç damla limon suyu yemeğinize eşsiz bir lezzet katacaktır. Yemeğinizde dana eti yerine kuzu eti kullanmanız etlerinizin kısa sürede pişmesine yardımcı olabileceği gibi lokum gibi bir tata sahip olmanızı sağlayacaktır. Ayrıca kullanacağınızı bir tatlı kaşağı şeker yemeğinize enfes bir lezzet katacaktır.

tarifi-6.jpgtarifi-7.jpg

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Amerika’da enflasyon öncesi ÜFE verileri geldi: İşte paylaşılan rakamlar…
Amerika’da enflasyon öncesi ÜFE verileri geldi: İşte paylaşılan rakamlar…
Kamuya personeller alınacak! 18-50 yaş arası başvuru yapabilir
Kamuya personeller alınacak! 18-50 yaş arası başvuru yapabilir
“Alnızdan öpüyorum” Cumhurbaşkanı, bu sözleri bakın kimlere söyledi?
“Alnızdan öpüyorum” Cumhurbaşkanı, bu sözleri bakın kimlere söyledi?
Yetkiyi alan İmamoğlu, vatandaşa acımadı: İstabullu suyu zamlı şekilde kullanacak…
Yetkiyi alan İmamoğlu, vatandaşa acımadı: İstabullu suyu zamlı şekilde kullanacak…
Çok Okunanlar
Nuray Sayarı ile Günlük burç yorumları! 14 Mayıs 2024 Salı günü burç yorumları nelerdir? Aşk, iş, para, sağlık...
Nuray Sayarı ile Günlük burç yorumları! 14 Mayıs 2024 Salı günü burç yorumları nelerdir? Aşk, iş, para, sağlık...
Bugün altın fiyatları ne kadar? Anlık gram, çeyrek altın fiyatları ne kadar? 14 Mayıs 2024 Salı Güncel altın fiyatları
Bugün altın fiyatları ne kadar? Anlık gram, çeyrek altın fiyatları ne kadar? 14 Mayıs 2024 Salı Güncel altın fiyatları
Sinan Ateş suikast ile ilgili flaş gelişme yaşanarak, cinayet anı görüntüleri ortaya çıktı, İşte o şok görüntüler!
Sinan Ateş suikast ile ilgili flaş gelişme yaşanarak, cinayet anı görüntüleri ortaya çıktı, İşte o şok görüntüler!
CeoWorld Magazine dergisi 2024 yılında Dünyanın en hızlı savaş uçaklarını sıraladı! KAAN kaçıncı sırada?
CeoWorld Magazine dergisi 2024 yılında Dünyanın en hızlı savaş uçaklarını sıraladı! KAAN kaçıncı sırada?
Yorumlananlar
Son dakika! Fatih Karahan açıklama yaptı: Enflasyon gerilemeye başladı!
Son dakika! Fatih Karahan açıklama yaptı: Enflasyon gerilemeye başladı!