İtalya'nın Sardunya eyaletinde bazı geleneksel hanelerde yapılan ve Dünya'nın en tehlikeli peyniri olarak kabul edilen Casu Marzu peyniri çürük peynir olarak da adlandırılıyor.
Bu peynirin öyle bir özelliği var ki! Yemek ve satmak yürek ister! Duyunca çok şaşıracaksınız!
19
29
Taze koyun/inek sütüyle yapılan bu peynirin yapım aşaması kendisi daha bir hayli ilginç aşamalrdan geçerek üretiliyor.
39
Peynir Sineklerinin (peynir kurtçuklarının) yumurtalarını bırakmaları ve yumurtadan çıkmaları için bilerek açık bırakılan peynir kutusu, kapak çıkarıldıktan sonra kurtlar peynire musallat olur ve larvalarını geride bırakırlar. Bu nedenle 3-4 ay sonra peynirin dokusu ve kokusu değişir.
49
Kurtçukların aylarca istila etmesine izin verilmesinin nedeni ise penire daha kremsi bir doku ve lezzet verdiği içindir.
59
Kimileri bu peyniri kurtçuklarıyla birlikte yerken, kimisi de bu kurtçukları temizleyip yiyor.
69
İtalya ve Avrupa Birliği tarafından satışı tamamen yasak olan bu penir bazı kesimler taarfından hala daha korunuyor ve üretimi devam ettiriliyor.
79
Sağlık uzmanlarına göre Kurtlu Peynir yemek alerjik reaksiyonlara, mide bulantısına, karın ağrısına ve kusmaya neden olabilmektedir.
89
Bu peynir o kadar önemli ve kutsaldır ki İtalya'nın bazı kesimlerinde özel günlerde ve düğünlerde servis edilebiliyor.
99