Tekrarlanarak kullanılan kızartma yağları aldehitlerin - toksik elementlerini çoğaltarak kansere yakalanma riskini artırıyor. Yapılan bu yemekleri tüketmek vücuttaki serbest radikalleri artırarak iltihaplanmayı çoğaltıyor.
Tekrar tekrar kullanılan kızartma yağlarındaki tehlikeler!
17
27
Günlük olarak bu yağlardan yapılan yemekleri tüketmek kolesterol riskini artırıyor. Kolesterol de göğüs ağrısı, felç ve kalp hastalıklarını tetikleyebiliyor.
37
Tekrarlanarak ısıtılmış yağlarla yapılan yemekleri tüketmek boğazda ve midede yanmaya sebep olabilir. Normalde daha fazla yanma durumu yaşayan kişiler hem dışarı da hem de evde tekrarlanarak ısıtılmış olan yağlarda yapılan yiyecekleri yemekten kaçınmalıdır.
47
Tekrarlanarak ısıtılmış yağlarda yapılan yemeklerden oluşabilecek hastalıkları ortadan kaldırmak için evde yemek pişirmek ve emeğin içinde bulunacak malzemeleri az yağ ile pişirmeye özen gösterilmelidir.
57
Yemek pişirme esnasında çok fazla yağ kullanıp sonraki yapılacak olan yemeklerde de kullanmamak için yemek yapma esnasında kullanılacak olan yağ miktarı en aza indirilmeli ve tekrar tüketmekten kaçınılmalıdır.
67
77