İşlenmiş beyaz un: İçerisindeki yüksek miktardaki glüsitin, kanserli hücrelerin büyümesine ve çoğalmasına yol açıyor. Klor gazı ile beyazlaştırılan rafine unun besin değeri sıfırdır.
Sakın tüketmeyin! Kanseri tetikleyen 8 besin...
17
27
Rafine şeker: En büyük tehlike, yüksek fruktozlu mısır şurubunda. Ancak çok masum gibi görünen esmer şeker bile tat ve renk için eklenen melaslar ile rafine edilmekte. Bu da kanser hücresi gelişiminin baş sebebi.
37
İşlenmiş et: Sosis, jambon, salam gibi etlerin çoğu aşırı tuz ve kimyasal barındırıyor. Özellikle ürünlerin korunabilmesi için eklenen bu kimyasallar akciğer kanserini tetikliyor.
47
Hazır cipsler: Trans yağ, sodyum, kimyasal koruyucu içeren bu atıştırmalıklar kalp hastalıklarından tutun kansere kadar birçok hastalığı beraberinde getiriyor.
57
Gazlı ve karbonlu içecekler: Yüksek fruktozlu mısır şurubu, renklendirici ve birçok kimyasallarla dolu olan bu içecekler ciddi tehlike saçıyor. Kendi besin değeri olmadığı gibi besleyici maddeleri de yok ediyor.
67
Alkol: Alkolün ağız içi ve orofaringeal kanser vakalarında ve karaciğer hasarında belirleyici faktör olduğu kaydedilmiştir.
77
Hidrojene yağlar: Sebze yağları kimyasal yollarla işlenir, renk ve tat değişimi için yeniden kimyasala maruz kalırlar. Sağlıksız omega 6 yağları içerir, bu da hücre zarının yapısını değiştirir.