Ekşili Lohusa Çorbası: Kuzu etli, yumurtalı lezzet ve şifa dolu bir çorba
Osmanlı Saray mutfağı yemekleri
Topkapı Sarayının saray mutfağının 5250 m2 ve sadece erkek aşçılardan oluştuğunu biliyor muydunuz? Yemekler Padişah için Kuşhane mutfağında,Haremlerine, vezirlere, harem ağlarına , Divan vezirlerine hep ayrı aşçılar ayrı mutfaklarda yemek pişiriyorlardı. İşte Osmanlı saray mutfağı yemekleri
YAYINLAMA:
GÜNCELLEME:
113
213
Piruhi : Un, yumurta, tulum peyniri, tereyağı, et suyu ve ceviz içinden yapılan mantı benzeri bir yemektir.
313
Kavun Dolması (1539)
413
Mahmudiye (1539)
513
Mutancana (1539)
613
Fodula (1481)
713
Yufkalı Dörüzziyafe Köftesi
813
Demirhindi Şerbeti
913
HELATİYE
1013
İSHAKİYE
1113
TUFFAHİYE
1213
Kırma tavuk kebabı:
Sadece etten değil saray mutfağında tavuktan da çok lezzetli kebaplar yapılıyordu. Kırma tavuk kebabı da sarayın vazgeçilmezleri arasındaydı.
1313
Akike:
Et ile yapılan ve saray mutfağının en doyurucu tariflerinden biri olan akike yemeği son derece lezzetli bir yemektir.