İçeriğindeki besin ve minaraller göz sağlığını korur
Ejder meyvesi (Pitaya) bilinmeyen özellikleri
122
222
B1,B2,B3 ve C vitaminininn yanı sıra demir, kalsiyum, fosfor gibi mineraller açısından zengindir.
322
Tip2 diyabet (şeker hastaları) için çok faydalıdır.
422
İyi bir C vitamin, kalsiyum, lif ve potasyum kaynağıdır.
522
Antioksidan ve zengin çözülebilir lif içerir.
622
Vücuttaki nem dengesini sağlar.
722
İçeriğindeki kalsiyum sayesinde kemikleri güçlendirir.
822
Yüksek tansiyonu dengeler.
922
Zararlı toksinleri vücuttan atar.
1022
Akciğer, ince bağırsak ve böbrek hastalıkları üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir.
1122
Rahim ve yumurtalık sorunlarını giderir.
1222
Kan basıncını düşürmeye yardımcı olur.
1322
Diş ve kemikleri güçlendirir.
1422
Sağlıklı kan ve doku oluşumunu teşvik eder.
1522
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
1622
Yara ve morlukları hızla iyileştirir.
1722
Kanser ve kalp hastalıklarına karşı korur.
1822
(PİTAYA) Ejder meyvesi nasıl yenir?
1922
- Olgunlaşmış ejder meyvesi önce bir güzel yıkanır.
2022
- Bıçakla ortadan ikiye uzunlamasına doğru kesilir.
2122
- Bir kaşık yardımıyla kesilen kısım çıkartılır.
2222
- Daha sonra isteğe bağlı küp ya da farklı şekillerle kesilerek yenir.