Zürbiye nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Zürbiye tarifi

Zürbiye yemeğinin malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta da yarışan gelinlerin bugünkü yemeği belli oldu. Zürbiye nasıl yapılır? İşte tarifi..

Gelinim Mutfakta'da haftanın son gününde gelinler Zürbiye yemeği yapacak. Gelinlerin yapacağı Zürbiye yemeği ise çeyrek altını almalarını sağlayacak. İşte 27 Nisan Pazartesi Zürbiye yemeği tarifi...

Malzemeler

  •  kuşbaşı kuzu eti - 250grm
  •  Zeytinyagi - Çay bardagi
  •  Domates salcasi - 1yemek kaşığı
  •  Arpacik sogan - 500grm
  •  Tuz - 25grm
  •  Pul Biber - 25grm
  •  Su - 500ml

NASIL YAPILIR?

YAPILIŞI:

Yemeğimizi yapmak için öncelikle kuşbaşı doğranmış kuzu etini bir tencereye alalım. Etin üzerine üzerini geçecek kadar su ilave edelim ve etler yumuşayana kadar pişirelim.

Zeytinyağını başka bir tencereye alalım. Kabuklarını soyduğumuz arpacık soğanları zeytinyağına ekleyelim, soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım.

Soğanlar kavrulunca bir yemek kaşığı domates salçası ekleyelim ve salçanın kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.

Haşladığımız eti süzelim ve kavrulan soğanlara ekleyelim. Et ve soğanları 3-4 dakika daha kavuralım. Eti haşladığımız sudan iki su bardağı alalım ve etlerin üzerine ekleyip, tuzunu ve baharatlarını ilave ettikten sonra bir iki taşım kaynatalım ve ocaktan alalım. Sıcakken servis yapalım. Afiyet olsun.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yemek Tarifleri Haberleri