Zeytinyağlı taze bakla nasıl yapılır? Gelinim mutfakta Zeytinyağlı taze bakla tarifi

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün 'Zeytinyağlı taze bakla yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Zeytinyağlı taze bakla nasıl yapılır? ise merak konusu oldu. kolay Zeytinyağlı taze bakla ? Malzemeleri neler? İşte Zeytinyağlı taze bakla nasıl yapılır tarifi.

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün 'Zeytinyağlı taze bakla yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Zeytinyağlı taze bakla nasıl yapılır? ise merak konusu oldu. kolay Zeytinyağlı taze bakla ? Malzemeleri neler? İşte Zeytinyağlı taze bakla nasıl yapılır tarifi.Malzemeler

ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA MALZEMELERİ

1 kg bakla
1 limon suyu
3 soğan
1 dal taze sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tozşeker
1.5 su bardağı sıcak su
Tuz

Üzeri için

5~6 dal dereotu

ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA NASIL YAPILIR?

Baklaları yıkayıp ayıklayın. Kararmaması için yarım limon suyu ilave edilmiş suda bekletin. Soğan ve taze sarımsağı temizleyip ince doğrayın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp piyazlık doğradığınız soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Unu ilave ederek kavurmaya devam edin. Baklayı süzüp ekleyin. Taze sarımsağı ilave edip karıştırın. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 5 dakika pişirin.Tozşeker, tuz, sıcak su ve kalan yarım limonun suyunu ilave edip baklalar yumuşayana kadar pişirin. Dereotunu temizleyip kıyın. Servis tabağına aldığınız baklanın üzerine serpin. Dilerseniz sarımsaklı yoğurtla servis yapın.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yemek Tarifleri Haberleri