Yunan Başbakanı'ndan, Türkiye'ye karşı yapılan ahlaksızca tehdit!

Doğu Akdeniz'de gerilim yaşadığımız Yunanistan'dan Türkiye'ye ahlaksızca bir tehdit geldi.Yunanistan Başbakanı Miçotakis, ülkemizi aksi bir durum olursa askeri olarak cevap verme teklifi ile tehdit etti.

Türkiye ile Libya arasında Doğu Akdeniz'deki yetki alanlarını genişletmeye yönelik muhtırası Yunanistan'ı germeye devam ediyor.

Hatırlarsanız ABD Başkanı Donald Trump, 7 Ocak Salı Günü Beyaz Saray'da Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'i ağırlamıştı. Görüşmede, F-35 alımı gibi konular konuşulurken Türkiye'ye yapılan ahlaksız bir tehdit damga vurdu.

"YA TÜRKİYE'YE KARŞI KAYBEDERSEN?"

Konuşmaya damga vuran tehdit tam olarak bu noktada geldi, ABD Başkanı Trump ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis arasında geçen diyalogta: "Egemenliğimizi ihlal edecek olurlarsa, Türkiye'ye askeri olarak cevap vereceğiz" açıklamaları yapıldı. Bunun üzerine Trump'ın "Ya Türkiye'ye karşı kaybedersen?" sorusuna ise Miçotakis, "Kaybetmeyeceğiz!" açıklamalarında bulundu.

POMPEO'DAN, AKSİ BİR DURUMDA BİZE GÜVENMEYİN ÇAĞRISI

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun da Yunanistan'a, Türkiye ile aralarında oluşabilecek bir gerilimde ABD'ye güvenmemeleri gerektiği uyarısında bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri