Yüksük Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Yüksük Çorbası Nasıl Yapılır?

Yüksük Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Yüksük Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Yüksük Çorbası nasıl hazırlanır, Yüksük Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Yüksük Çorbası için Malzemeler:

2su bardağı un ½ su bardağı haşlanmış nohut 2su bardağı et suyu 150 gr yağsız kıyma 1tatlı kaşığı biber salçası 1tatlı kaşığı margarin sıvıyağ 1 adet limon 1 çay kaşığı pul biber karabiber tuz alabildiğine su

Yüksük Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

İlk olarak hamur hazırlamak için derin bir kap içine unu boşaltın. Üzerine az tu serpip yavaşça su ilave ederek yoğurun. Ele yapışmayan sert bir hamur kıvamını alınca dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamurdan eşit büyüklükte 2 adet beze çıkarın bunları oklava yardımıyla yufka kadar açın. Bu yufkaları düz zemine serin; bir dikiş yüksüğü kullanarak bunlardan minik parçalar çıkartın ve düz bir tepsiye biriktirin. Derin bir kap içine kıymayı koyun; üzerine pul biber, karabiber, tuz ve ½ limon suyu katıp yoğurun bu harçtan da nohut büyüklüğünde köfteler çıkartın. Köftelerinizi tava içinde az sıvıyağ kullanarak kızartın. Orta boy bir tencere içinde margarini eritin; buraya salçayı, et suyunu, kalan limon suyunu, az baharat ve tuz ilave edin. Su kaynamaya başlayınca içine haşlanmış nohut ve kızarmış olan köfteleri ekleyin orta ateşte 15-20 dk kaynatın.(kıvamına göre daha su ilave edebilirsiniz) Zamanı dolunca en sona hazırlamış olduğunuz yüksük hamurları ekleyin ve 10 dk daha kaynatın. Sıcak olarak servis edilir.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yemek Tarifleri Haberleri