YPG'ye Ağır Darbe İki Köy Daha Ele Geçirildi

Hatay Kırıkhan'ın karşısında yer alan Halil Külkü ve Satı Uşağı köyleri, bu sabah gerçekleşen çatışmaların ardından ele geçirildi.

Hatay Kırıkhan'ın karşısında yer alan Halil Külkü ve Satı Uşağı köyleri, bu sabah gerçekleşen çatışmaların ardından ele geçirildi. Hemen kuzeydeki Raco bölgesinde ise, YPG'li teröristler yayınladıkları görüntülerle tepelerin Türk ordusuna geçtiğini doğruladı.

Suriye'ye doğru geçen dev Türk askeri konvoyu, Halep ve İdlib arasında görüntülendi. Konvoyda tanklar ve zırhlı araçlar yer alıyor.

PATLAMALAR BAZI KÖYLERDEN DUYULUYOR

Sınırdaki Darmık Dağı çevresinde belirlenen terör hedefleri savaş uçakları tarafından bombardımana tutuldu. Fırtına obüslerinden de bölgeye aralıklarla atışlar yapılıyor. Dumanlar yükseldiği bölgedeki patlamalar, Kilis'in sınır hattındaki bazı köylerden duyuluyor.

Türk ordusu, Buseyra Dağı'nın alınmasından sonra Afrin ve Azez arasındaki Bafelyun tepesini hedef alıyor. Gece saatlerinde tepeden yoğun top sesleri geldi.

SON YAŞANANLAR;

11.20 : TSK ve ÖSO, Mamal Uşağı'nın güneyindeki Halil Külkü köyünü ve Satı Uşağı'nı ele geçirdi.

11.10 : Ünlü Ortadoğu muhabiri Robert Fisk, bugün Afrin'den Independent için geçtiği haberde şu ifadeleri kullandı:

"Bir YPG yetkilisine 'Eğer Türkiye Cumhurbaşkanı tüm ordusunu, Özgür Suriye Ordusu ile birlikte Afrin vilayetine yığarsa yarım saatte Afrin kentine girerler dedim'. O da benimle hemfikirdi."

10.55 : Anadolu Ajansı: Sınırdaki Darmık Dağı çevresinde belirlenen terör hedefleri savaş uçakları tarafından bombardımana tutuldu. Fırtına obüslerinden de bölgeye aralıklarla atışlar yapılıyor. Dumanlar yükseldiği bölgedeki patlamalar, Kilis'in sınır hattındaki bazı köylerden duyuluyor.

10.35 : Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rus mevkidaşı Sergey Lavrov, telefonda görüştü.

10.25 : YPG'li teröristlerin Suriye tarafından attığı bir roket, Kilis'te bir zeytinliğe isabet etti. Öncüpınar Mahallesi'ndeki zeytinliğe roket düşmesiyle, çok sayıda polis ekibi olay yerine sevk edildi.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri