YouTube'dan milyonlarca kanala ağır darbe!

Dünyanın en büyük markalarından biri haline gelen YouTube kullanıcılarını bu sefer üzdü. Topluluk kurallarına uygun olmadığı gerekçe gösterilerek, kanallarda ayrım yapmaksızın yayınlanan videolar kaldırıldı.

100 takipçiye veya 1 milyon takipçiye sahip olan fark etmeksizin YouTube’a yüklediğiniz bir topluluk kurallarına uygun olmadığı gerekçe gösterilerek kaldırılabilir. Bu durumda ilk yapılması gereken karara itiraz etmek.

İçerik oluşturucuların bu sürecin daha şeffaf hale getirilmesine yönelik talepleri sonrasında YouTube itirazlar konusunda ilk kez bir rapor yayınladı. Bu kapsamda üç ay içerisinde kaldırılan videolar konusunda 109 bin itiraz aldığını açıkladı.

YOUTUBE KALDIRILAN VİDEOLAR İÇİN BİR RAPOR YAYINLADI

Ekim 2019 – Aralık 2019 arasında 5 milyondan fazla videoyu kaldıran YouTube bu videolardan 109000 tanesi için itirazda bulunulduğunu duyurdu. Yapılan değerlendirmeler sonucunda 23000 video eski haline getirilmiş. Yani yapılan itirazların yaklaşık 4’te 1’lik bölümü haklı bulunmuş.

Bu videoların büyük çoğunluğu algoritma tarafından otomatik olarak kaldırıldı. Yani yüksek görüntüleme sayılarına ulaşmadan yüzde 60’lık bölümü yayından kalktı. Bunun yanı sıra YouTube üç aylık dilimde 2 milyondan fazla kanalı askıya aldığını, bu kanalların yüzde 80’den fazlasının spam olduğunu açıkladı.

YOUTUBE MÜSTEHCEN İÇERİKLERE ACIMADI

Bir YouTube sözcüsü “Ekibimiz politikalarımızı doğru ve tutarlı bir şekilde uygulamaya odaklanıyor ve kendimizi sorumlu tutmanın ve başarımızı ölçmenin yollarından birisi de, kullanıcıların kararlarımıza kolayca itiraz edebilmelerini ve oranları şeffaf bir şekilde öğrenebilmelerini sağlamak.” ifadelerini kullandı.

Bunların yanı sıra videoların kaldırılma gerekçelerine geçecek olursak: videoların yüzde 50’sinden fazlası spam veya aldatıcı uygulamalar için, yüzde 15’i çocuk güvenliği için, yüzde 13’ü çıplaklık veya müstehcen içerik olduğu için kaldırılmış. Nefret dolu, küfürlü içerikler ise kaldırılan videoların yüzde 2,9’unu oluşturdu.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Teknoloji Haberleri