Yoğurtlu Bakla Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?

Yoğurtlu Bakla Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Bakla Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Yoğurtlu Bakla Çorbası nasıl hazırlanır, Yoğurtlu Bakla Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Yoğurtlu Bakla Çorbası için Malzemeler:

1  adet yumurta 1/2 kg taze bakla 2 çorba kaşığı tereyağ 2 su bardağı süzme yoğurt 1/2 su bardağı un 1 baş soğan maydanoz nane dereotu tuz

Yoğurtlu Bakla Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Taze bakla ayıklayıp, yıkadıktan sonra enine, ince ince kıyın. Düdüklü tencereye bir çorba kaşığı tereyağ koyup, ince çentilmiş soğan sararıncaya kadar kavurun, daha sonra kıyılmış baklaları ilâve edip kanştın. Baklalann rengi dönmeye başlayınca, dört su bardağı su, biraz da tuz ilave edip tencerenin kapağını kapatın, ve yirmi dakika kadar pişirin. Diğer yanda bir tencerede süzme yoğurt, un ve yumurtayı su ile ezip mikserle ayran kıvamına getirin. Kaynayıncaya kadar, tahta  kaşıkla, dibini tutturmadan karıştın. Düdüklü tencerede pişirdiğiniz baklaları da suyu ile birlikte tencereye koyup on dakika birlikte kaynatıp, tuzunuilave edin. İsteğe göre kıyılmış maydanoz, dereotu, nane koyup karıştırın. Üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirip sıcak sıcak servis yapın.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yemek Tarifleri Haberleri