Yılbaşı Kurabiyesi nasıl yapılır? Yılbaşı Kurabiyesi tarifi

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler ''Yılbaşı Kurabiyesi'' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Yılbaşı Kurabiyesi ise merak konusu oldu. Yılbaşı Kurabiyesi nasıl yapılır? Malzemeleri neler? İşte Yılbaşı Kurabiyesi tarifi

Kanal D ekranlarının sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta'da gelinlerin kıyasıya yarışacağı son günün tatlısı 'Yılbaşı Kurabiyesi’ oldu. Günün yemeğinin açıklanmasıyla izleyiciler Yılbaşı Kurabiyesi nasıl pişirilir? Yılbaşı Kurabiyesi için hangi malzemeler gerekli? nasıl pişirilir?’ sorularını araştırmaya başladı. İşte Yılbaşı Kurabiyesi tarifi...

YILBAŞI KURABİYESİ TARİFİ

MALZEMELER

3 su bardağı un
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz zencefil
2 yemek kaşığı toz tarçın
1 su bardağı kadar tereyağı
1 su bardağına yakın esmer şeker
1 yumurta
Toz vanilya
3 yemek kaşığı pekmez

Yılbaşı kurabiyesi Yapılışı

Malzemeleri karıştırmaya başlamadan önce ilk olarak fırınınızı 170 derecede ısıtın. Fırın tepsinize yağlı kağıt serin. Derin bir kapta un, tuz ve baharatları karıştırın.

Başka bir karıştırma kabında esmer şeker ve tereyağını çırpın. İçerisine yumurtayı ilave edin. Yumurta iyice karıştıktan sonra pekmezi ve vanilyayı ekleyin. Son olarak da sıvı malzemelere unlu karışımı ekleyin. Karışım hamur haline gelir gelmez unlanmış tezgahın üzerine alın.

Hamuru merdaneyle açın ve kalıplarınızla şekiller çıkartıp yağlı kağıda yan yana dizin. Buzdolabında 10 dakika bekletin ve fırına verin. Fırında 10 dakika pişirdikten sonra yılbaşı kurabiyeleriniz yenmeye hazır! Dilerseniz soğuduktan sonra süsleme glazürü ile kurabiyelerinizi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun...

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yemek Tarifleri Haberleri