Yeşil Kabak Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?

Yeşil Kabak Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Yeşil Kabak Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Yeşil Kabak Çorbası nasıl hazırlanır, Yeşil Kabak Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Yeşil Kabak Çorbası için Malzemeler:

1/2 kg kabak 1  adet yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı ekşimiş yoğurt 2 çorba kaşığı maydanoz 2 çorba kaşığı tereyağ 1 bir tatlı kaşığı tuz

Yeşil Kabak Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Yeşil taze kabakları, bir tencere içine, tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp, tereyağı ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine bir su bardağı süt ve iki su bardağı su koyup kabak pişinceye kadar iyice kaynatın. Piştikten sonra kenara alıp beş-on dakika kadar bekletin. Bu arada bir çanakta yoğurt ile yumurtayı iyice çırpın ve çorbaya yavaş yavaş yedirin. Üzerine maydanoz koyup, servis yapın.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yemek Tarifleri Haberleri