Yerli otomobilin ismi açıklandı mı? Yerli otomobilin adı ne olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gebze'de "Bilişim Vadisi'nin resmi açılış töreninde yerli otomobili tanıttı. Otomobil tanıtımından sonra ise akıllara birçok soru geldi. Yerli otomobilin adı ne olacak? Yerli otomobil ön sipariş nasıl verilir? gibi sorular gündeme geldi. İşte soruları cevapları..

Dün Gebze'de düzenlenen açılış töreninde yerli otomobil kamuoyuna tanıtıldı. Yerli otomobilin tasarımı işleyişi oldukça beğenilirken akıllara ise yerli otomobilinin adının ne olacağı oldu. Peki Yerli otomobilin ismi açıklandı mı? Yerli otomobilin adı ne olacak? İşte cevabı.

YERLİ OTOMOBİLİN İSMİ NE OLACAK?

Yerli otomobilin ismi henüz kesinleşmedi. TOGG Ceo'su Gürcan Karakaş: "Bu markanın isimlendirme ve adlandırma sürecini önümüzdeki senenin ortasında tamamlamayı düşünüyoruz. Bunu yaparken hedef pazarlarımızla testlerimizi yaparak ilerleyeceğiz'' dedi.

OTOMOBİL 'SIFIR EMİSYONA' SAHİP

Erdoğan, tarihi günde 2 mega projeyi aynı anda hayata geçirdiklerine işaret ederek, hem Bilişim Vadi’sinin resmi açılışını yaptıklarını hem de otomobilin ön gösterim araçlarını paylaştıklarını kaydetti. Türkiye’nin ilk yerli otomobil denemesi Devrim’in de tören alanına getirildiğini hatırlatan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İlk yerli otomobil denemesi olan ‘Devrim’in hikayesi aynı zamanda bize hayallerimizin nasıl kabusa dönüştürüldüğünün de örneğidir. Daha önce uçak yapan, motor geliştiren, silah üreten müteşebbislerimizin başına ne gelmişse ‘Devrim’ otomobilinin başına da aynısı gelmiştir

Otomobilin fiziken üretileceği fabrikanın Bursa’da olacağını açıklayan Erdoğan, “Gemlik’te Silahlı Kuvvetlerimiz’e ait büyükçe bir yerimiz var. Yaklaşık 4 milyon metrekarelik bu alanın inşallah şu anda takribi 1 milyon metrekaresini buraya tahsis edeceğiz ve süratle de inşallah fabrikamızın orada yapımına başlayacağız” dedi.

Erdoğan, sınıfının en geniş iç hacimli, en yüksek performanslı ve en uygun maliyetli aracının üretileceğini belirterek, “Aracımız sıfır emisyonla çalışarak çevreyi hiç kirletmeyecek. Seri üretime geçtiğimizde, Avrupa’nın klasik olmayan, doğuştan  elektrikli ilk ve tek SUV modelinin inşallah sahibi olacağız” dedi.

FABRİKA NEREDE OLACAK?

Yerli otomobilinin üretimi için Bursa’nın Gemlik ilçesinde bulunan Haralar bölgesindeki Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait araziye fabrika kurulacak.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, yerli elektrikli otomobil üretim tesisi Bursa’da kurulacak ve proje bazlı devlet yardımı verilecek. Tesisin öngörülen toplam sabit yatırım tutarı 22 milyar olacak. Yatırımın süresi ise, 13 yıl olarak belirlendi.

NEREDE ÜRETİLDİ?

Biz bunları Pininfarina ile beraber İtalya'da ürettik. Yeni kurulan bir şirketiz. Böyle bir imkanımız yok. Bundan sonra ihtiyacımız olmayacaktır. Fabrika üretimi ile prototip üretimi hakkında fark var. 2 tonun biraz altında bir ağırlığa sahip. İçindeki fonksiyonlar prototip aşamasında. Belki 150 tane daha araç üreteceğiz. Yaz-kış testleri, çarpışma testleri birçok test olacaktır.

TASARIMI KİM YAPTI?

Dünyanın en iyi tasarımcılarından biri olan Murat Günak, sadece tasarım konusunda değil, her alanda bize önemli katkılarda bulundu. Tasarım da en önemli şey üretilebilir olmalı. Aracın fikri mülkiyet hakları yüzde 100 Türkiye'ye ait. Aradığımız arkadaşları, nitelikli insanları bulduk. Bizim için CV ikinci derecede önemli. Ekip seçiminde kişilik ve bakış açısı çok önemli. 

HOLOGRAFİK ASİSTAN

Türkiye’nin otomobili, sadece elektrikli, bağlantılı ve akıllı olmasıyla değil, sahip olacağı yenilikçi ve yıkıcı teknolojiler ile de kullanıcılarının otomobil deneyimini farklı bir boyuta taşımayı hedefliyor.Bu doğrultuda, 2023 yılından itibaren dünyada ilk kez Türkiye’nin otomobilinde kullanılmaya başlanacak olan “Holografik Asistan” teknolojisi için hazırlıklarını sürdürüyor. Bu yenilikçi asistan, sıradan bir sanal gösterge panelinin çok ötesinde bir kullanıcı deneyimi yaşatmak amacı ile ileri göz takip algoritmaları ve holografik üç boyutlu görüntüleme teknolojilerinden faydalanacak. “Holografik Asistan” teknolojisi günümüzde otomobil içerisinde kullanılmakta olan 2 boyutlu ekran teknolojilerinin yerine ilk kez üç boyutlu görüntüleme ve artırılmış gerçekliği getirerek araç içi deneyimini sil baştan şekillendirecek.

Bu teknoloji sayesinde sürücü gözünü yoldan ayırmadan aracın gösterge ekranında verilen bilgileri görmekle kalmayacak, aynı zamanda yol ve çevre hakkında ihtiyacı olabilecek diğer tüm bilgilere ulaşabilecek. Artırılmış gerçeklik ve 3 boyut ile zenginleştirilmiş görüntü sayesinde navigasyon ve diğer sürücü destek sistemlerini daha kolay bir şekilde kullanarak güvenli, konforlu ve interaktif bir sürüş imkanı bulacak. TOGG bu yıkıcı teknolojinin otomotiv sektöründeki ilk uygulayıcısı olarak kullanıcılarına bu benzersiz sürüş deneyimini sunan ilk mobilite şirketi olmayı hedefliyor.

EVLERDE, OFİSLERDE VE YOL ÜZERİNDEKİ İSTASYONLARDA ŞARJ EDİLEBİLECEK

Düşük toplam sahip olma maliyeti; sessiz, keyifli ve sıfır emisyonla temiz bir sürüş, elektrikli otomobillerin içten yanmalı otomobillere göre sağladığı en temel avantajlar olarak öne çıkıyor. Türkiye’nin Otomobili, yollara çıkacağı 2022 yılına kadar TOGG’un öncülüğünde yayılımını sağlayacak geniş kapsamlı şarj altyapısı sayesinde evlerde, ofislerde ve yol üzerindeki istasyonlarda şarj edilebilecek. Bağlantılı ve akıllı bir otomobil olmanın sunacağı teknolojik imkanlar ile kullanıcılar otomobillerinin şarjını kolaylıkla planlayıp yönetebilecek. 

 

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri