Yeliz konuşuyor ne demek? Yeliz olayı nedir? Yeliz kim?

TBMM'de gerçekleştirilen bütçe görüşmelerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuştuğu sırada bir vekilin sesi çıkınca," Arkadaşlar Yeliz konuşuyor" ifadesini kullanmıştı. Bunun üzerine Yeliz konuşuyor ne demek? Yeliz olayı nedir? Yeliz kim? sorularının yanıtı merak konusu oldu.

TBMM'de bütçe görüşmeleri 12 gün aralıksız şekilde sürmüştü. Bu görüşmelerde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın ardından kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması ve yaptığı el hareketi TBMM'de gerginliğe neden olmuştu. Bunun yanı sıra Kılıçdaroğlu konuşurken bir vekilin kendisine atışması sonucu," Arkadaşlar Yeliz konuşuyor" ifadesini kullanmıştı. Bunun üzerine vatandaşlar da internet arama motorlarında Yeliz konuşuyor ne demek? Yeliz olayı nedir? Yeliz kim? sorularına yanıt arıyorlar. 

YELİZ KONUŞUYOR NE DEMEK?

"Yeliz konuşuyor" ifadesinin bir anlamı bulunmaktadır. Kemal Kılıçdaroğlu, burada kendisine birtakım ifadeler kullanan İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı'ya yönelik olarak kullanmıştır. 

YELİZ OLAYI NEDİR? YELİZ KİM?

Yeliz olayının ortaya çıkışı Ahmet Hamdi Çamlı'nın Periscope uygulamasında Yeliz adını kullanarak TBMM'den canlı yayınlar yaparken ön kamerayı açması sonucu olmuştur. 

Ahmet Hamdi Çamlı hakkında bilgi sahibi olmak için tıklayınız. 

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

Gündem Haberleri