Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün ortağı Astaldi konkordato ilan etti- Astaldi iflas mı etti?

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün yüzde 33 hissedarı olan İtalyan şirket Astaldi geçici bir süre maddi dar boğaz yaşadığını belirterek Roma'da konkordato başvurusunda bulundu.Peki Astaldi iflas mı etti?

İtalyan şirket Astaldi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde sahibi olduğu yüzde 33 hissenin satışını geciktiren Türkiye'deki finansal gelişmelerden dolayı şirketin geçici bir maddi dar boğaz yaşadığını belirterek Roma'da konkordato başvurusunda bulundu.

Habertürk'ün haberine göre Astaldi, açıklamasında Türkiye'yi son dönemde etkisi altına alan finansal ve politik gelişmelerden dolayı Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde sahip olduğu yüzde 33 hissenin satışının geciktiğine dikkat çekti ve bu nedenle oluşan geçici dar boğazdan şirketi korumak adına konkordato talep ettiğini belirtti.

ASTALDI'DEN RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Astaldi'nin resmi açıklamasındaki gerekçe "İtalya ve yurt dışındaki işlerin devam etmesini güvence altına almak ve şirket varlıklarının yanı sıra şirket paydaşlarının çıkarlarını korumak" oldu.

Astaldi, mahkemeye sunduğu planda hissedarlar toplantısında sermaye artışının halihazırda onaylandığını ancak bunun gerçekleşebilmesi için Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki hissenin satışının şart olduğunu da vurguladı ve 2018 - 2022 dönemini kapsayan stratejik plandaki hedeflerin tutturulmasının mümkün olmadığını duyurdu.

ŞİRKETİN YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜNDEKİ HİSSE PAYININ DEĞERİ 350 MİLYON EURO!

Haziran ayı sonunda bir açıklama yapan Şirketin CEO'su Paolo Astaldi, IC İçtaş ve Astaldi'nin 2012 yılında işletme hakkını kazandığı Yavuz Sultan Köprüsü'ndeki hisse payının değerinin 350 milyon euro olduğunu belirtmiş ve hisselerin satışı için görüşmelerin ileri aşamada olduğunu söylemişti.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü, yapılan anlaşmaya göre 2026 yılına kadar özel sektör tarafından işletilecek.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Ekonomi Haberleri