Yaslı ailenin acısı katlandı! Almanya'da vefat eden Türk'ün cenazesi yanlışlıkla yakıldı!

Almanya'da beyin kanaması geçirerek vefat eden 71 yaşındaki bir Türk'ün cenazesi bir Alman vatandaşıyla karıştırılınca yanlışlıkla yakıldı.

NTV'nin haberine göre Dışişleri Bakanlığı, 71 yaşındaki Abdulkadir Sargın'ın 14 Aralık'ta Hannover'de bir hastanede beyin kanaması sonrası vefat ettiğini, yaşlı adamın naaşına otopsi yapıldıktan sonra cenaze şirketine teslim edildiğini ifade etti. Fakat 20 Aralık'ta yaşlı adam için cenaze hazırlıkları yapıldığı sırada Sargın'ın cenazesinin bir Alman vatandaşıyla karıştığı ortaya çıktı.

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAK

Şaşkınlık yaşayan aile, cenaze için Adli Tıp Servisi ile iletişime geçti fakat cenazenin yakıldığı bilgisine ulaştı. Acılı ailenin olay sonrası acısı artarken, olay ile ilgili hukuki süreç başlatacakları öğrenildi.

KONU YAKIN TAKİPTE KALACAK

Bakanlık açıklamasında olayın öğrenilmesinin hemen ardından merhumun yakınlarıyla temas kurulduğu belirtildi. "Konu tüm yönleriyle Bakanlığımızın yakın takibi altında kalmaya devam edecektir." denildi.

Abdulkadir Sargın'ın ailesinin hukuki süreç başlatacağı öğrenildi.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

İlgili Haberler

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: "Azerbaycan Ordusuna bundan sonra kimsenin yan bakmasına imkan ve fırsat vermeyeceğiz”
AFAD duyurdu! Aydın'da 3.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi!
Kırmızı bültenle aranıyordu! EGM duyurdu! Uyuşturucu baronu Atilla Önder İspanya’da yakalandı!

Gündem Haberleri