Yakacık Balkanlar Koleji İTÜ Robot Olimpiyatları Şampiyonu Oldu

Yakacık Balkanlar Koleji; öğrencilerini evrensel bir dil olarak gün geçtikçe önem kazanan kodlamaya hakim, projelerini hayata geçirebilen, algoritmik düşünme becerisi gelişmiş ve üretken bireyler olarak ülkemizin geleceğini yazmayı hedeflemekte. Bu eğitim düşüncesinden yola çıkarak yıl boyu büyük bir azimle çalışan öğrenciler hedeflerine ulaştı.

Yakacık Balkanlar Koleji Robotik Takımı 11-12-13 Nisan 2019 tarihleri arasında İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Kampüsünde yapılan Robot Olimpiyatları yarışmasına çizgi izleyen minikler kategorisinde toplam 24 robot ile katıldı. Tüm Robotların 22 tanesi pisti tamamlamayı başardı. Açıklanan puan sıralamasında en yüksek puanı alan Gümüş Çark Robotunun sahibi Alp Ege TURAN birinci olarak Yakacık Balkanlar Kolejini  gururlandırdı.

Yakacık Balkanlar Koleji Robotik Takımı  Öğrencilerini ve Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Ahmet GEDİK ve Elif ÖZTÜRK'ü başarılarından dolayı kutlar, kodlama eğitimini erken yaşta başlamasıyla ülkemize teknolojiyi takip eden değil üreten bireyler kazandırmaya devam eden Yakacık Balkanlar Koleji'ni tebrik ederiz.
 

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yerel Haberleri