Yahya Birinci kimdir, nereli ve kaç yaşında? | Yahya Birinci ne dedi? | Neden gözaltına alındı? | Yahya Birinci serbest mi bırakıldı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kardeşi Mustafa Erdoğan'ın kayınbiraderi Yahya Birinci hakkında çıkan haberler sonrası merak konusu oldu. Peki Yahya Birinci kimdir, nereli ve kaç yaşında? | Yahya Birinci ne dedi? | Neden gözaltına alındı? | Yahya Birinci serbest mibırakıldı? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kardeşi Mustafa Erdoğan'ın kayınbiraderi Yahya Birinci'nin hayatı merak edilmeye başladı. Gözaltına alınmasıyla gündem olan Yahya Birinci kimdir, nereli ve kaç yaşında? | Yahya Birinci ne dedi? | Neden gözaltına alındı? | Yahya Birinci serbest mi bırakıldı? Merak edilenleri sizler için araştırdık...

YAHYA BİRİNCİ KİMDİR, NERELİ VE KAÇ YAŞINDA?

Bir anda hakkında araştırma yapılmaya başlanan Yahya Birinci 1962 yılında Rize'nin Güneysu ilçesinde doğmuştur. 62 yaşında olan Birinci, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile olan akrabalığı ile biliniyor. Ailesi ile Almanya'ya göç eden ve uzun yıllar orada kalan Birinci müzik ile uğraşmaktadır. 1995 yılında İsmail Türüt ile tanışan Birinci, ünlü sanatçıya çaldığı kemençe ile eşlik ederek müzik piyasasına girdi. Birinci, 2006'da ilk solo albümü İki Buçuk'u çıkardı. Yahya Birinci; Erkan Ocaklı, İsmail Türüt, Sibel Can gibi isimlerle çalışma fırsatı bulmuştur.

YAHYA BİRİNCİ NE DEDİ?

Yahya Birinci'nin, sosyal  medyada yayınladığı videonun ardından Anadolu Cumhuriyet Savcılığı, emniyete gözaltı talimatı verdi.  Üsküdar’daki evinde gözaltına alınan Birinci’nin İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Birinci yayınladığı videoda adliyeleri eleştirirken, siyasetçilere hakarette bulundu. 

YAHYA BİRİNCİ NEDEN GÖZALTINA ALINDI?

Sosyal medya canlı yayınında da konuşan Birinci adalet ve siyaset konularında eleştirilerde bulunmuş ve hakaret içerikli söylemler kullanmıştı.,  “Bu ülkede siyasette namus kalmamış. Gelip beni alsınlar. Hadi gelsin alsınlar konuşalım. Artık boğazımıza geldi. Bana neden dokunmuyorlar? Patlayacak işleri diye… Allahınız, kitabınız yok mu sizin? Bizi idam edecek haliniz yok” ifadesini kullanmıştı.

Birinci, Adalet Bakanlığı’nı da suçladığı paylaşımında  “Her gelen vekilin kafasında bir kemençe kıracağım” söylemlerinde bulundu.

YAHYA BİRİNCİ SERBEST Mİ BIRAKILDI?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kardeşi Mustafa Erdoğan'ın kayınbiraderi Yahya Birinci adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Biyografi Haberleri