Xiaomi Türkiye Fabrikası nerede? Xiaomi Türkiye Fabrikası nereye kuruldu?

Ünlü telefon markası Xiaomi'nin Türkiye'deki akıllı telefon üretim fabrikası açıldı. Fabrika sayesinde 2000 kişiye istihdam sağlanacak. Fabrikada yılda 5 milyon adet akıllı telefonun üretilmesi planlanıyor. Peki Xiaomi Türkiye Fabrikası nerede? Xiaomi Türkiye Fabrikası nereye kuruldu?

Türkiye'de yatırım yapan bir akıllı telefon üreticisi de Çin kaynaklı Xiaomi oldu. Samsung ve OPPO'nun ardından Türkiye'de fabrika açmaya karar veren şirket ilk fabrikasını bugün resmen açtı. 

XİAOMİ TÜRKİYE FABRİKASI NEREDE?

Dünyaca ünlü şirket geçtiğimiz dönemlerde ülkemizdeki yeni fabrika için test mühendisi ve yardımcı mühendis gibi pozisyonlarda işe alımların yapılacağını duyurmuştu. 2000 kişini çalışacağı fabrika İstanbul Avcılar'da açıldı.

XİAOMİ TÜRKİYE FABRİKASI NEREYE KURULDU?

İstanbul Avcılar'daki tesis 14 bin metrekare alana kuruldu. Telefon üretimi de 29 Mart itibariyle başlamış oldu. 

Xiaomi Türkiye Ülke Müdürü Usher Liu, konuyla ilgili ''Xiaomi ailesi olarak 2019 yılında Türkiye'de başlayan yolculuğumuzun bizi bu noktalara getirmesinden büyük gurur duyuyoruz. Bizi ilk günden bu yana kucaklayarak, Türkiye'nin bir numaralı akıllı telefon markası yapan ve en sevilen teknoloji markalarından biri olarak benimseyen Türk halkına teşekkür ederiz.'' açıklamasında bulundu. 

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri