Veli Ağababa, CHP'nin cumhurbaşkanı adayını açıkladı! Topu altılı masaya attı: "Toplantı yapılacak, adayımız açıklanacak"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP'nin cumhurbaşkanı adayının kim olacağına ilişkin konuştu. Ağbaba, altılı masanın gösterdiği adayın CHP'nin adayı olacağını ifade ederek, "Önümüzdeki hafta bir toplantı yapılacak, sonra geniş kapsamlı bir toplantı yapılacak, sonrasında adayımız açıklanacak.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya'da bir otelde düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Malatya'ya kamu yatırımları için bütçeden ayrılan miktarı az bulduklarını ifade eden Ağbaba, partisinin cumhurbaşkanı adayına ilişkin konuştu.

"ALTILI MASANIN GÖSTERDİĞİ ADAY BİZİM ADAYIMIZ OLACAK"

CHP'nin adayının Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu ifade eden Ağbaba, adayın açıklanacağı zamana ilişkin bilgi vererek şunları söyledi:

"Altılı masanın adayına, altılı masa karar verecek ama bize sorarsanız CHP'nin adayı Kemal Kılıçdaroğlu. Tekrar söylüyoruz, altılı masanın gösterdiği aday, bizim adayımız olacak. Bizim adayımız Kemal Kılıçdaroğlu, takdir altılı masanın. Önümüzdeki hafta bir toplantı yapılacak, sonra geniş kapsamlı bir toplantı yapılacak, sonrasında adayımız açıklanacak. Açıklanacak aday, Millet İttifakı'nın adayı olacak. Aday tarifi yapıyoruz; herkesle konuşabilen, geçmişte kirli, karanlık işleri olmayan, bürokrasi, devlet deneyimi olan birisi olsun istiyoruz. İçimizden geçen umarım Kemal Kılıçdaroğlu olur."

SEÇİM GÜVENLİĞİ

Seçim güvenliği konusunda her şeyin hazır olduğunu ifade eden Ağbaba, bu konuda çok ciddi çalıştıklarını kaydetti. Ağbaba şöyle konuştu:

"Ne yaparlarsa yapsınlar, atacakları her adıma karşı tedbirimiz var. Seçim güvenliğiyle ilgili yapılacak provokasyonlara karşı çok dikkatliyiz ve her şeye hazırlıklıyız. Bu milletin huzur ve kardeşlik içerisinde bir seçim yaşaması gerekiyor. Onu da sağlayacağımızı biliyoruz."

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

İlgili Haberler

Altı lider anlaştı! Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının açıklanacağı tarih belli oldu!

Siyaset Haberleri