Vejetaryan ve Vegan arasındaki fark nedir? Vejetaryan nedir? Vegan nedir?

Vejetaryan ve Vegan arasındaki fark nedir? Vejetaryan nedir? Vegan nedir? Bu iki kelime çoğu insan tarafından aynı algılansa da aslında farklı anlamlar taşımaktadır. İşte ayrıntılı bilgiiler...

Son dönemlerde daha sık duyduğumuz "vegan" kelimesi çoğu insan tarafından vejetaryanlık ile karıştırılıyor. Bu karışıklığın önüne geçmek ve konuyu etraflıca ele almak adına sizler için Vejetaryan ve Vegan arasındaki fark nedir? Vejetaryan nedir? Vegan nedir? sorularının yanıtlarına haberimizde yer verdik. İşte detaylar...

VEJETARYENLİK NEDİR?

Vejetaryen beslenme, içinde et (kümes hayvanları da dahil), deniz ürünü veya bu besinleri içeren ürünlerin olmadığı, bitkisel kaynaklı besinlerin ağırlıklı olarak tüketilmesini içeren bir beslenme tarzıdır. Vejeteryan bireyler bitkisel besinleri tüketirken et, kümes hayvanları, balık, yumurta, süt, peynir, yoğurt gibi hayvansal besinleri az miktarda tüketirler veya hiç tüketmezler. Vejeteryanlığın temel kuralı etten uzak durmaktır.

VEGAN NEDİR?

Vegan beslenme hiçbir hayvansal gıdanın tüketilmediği bir beslenme modelidir. Yani et, deniz ürünleri, yumurta, süt ve süt ürünleri hatta bal, vegan beslenenlerin yiyecekleri arasında yer almıyor. Veganlar bitkilerden elde edilen sebze, meyve, bakliyat, yemiş gibi ürünlerle besleniyor.İnek sütü yerine soya sütü, peynir yerine tofu veya soya sütüyle yapılmış peynir, ymurta yerine nişastalı ve patates/kabak püreli karışımlar, yoğurt yerine de vegan maya ve soya sütüyle yapılan vegan yoğurdu yiyorlar.

VEJETARYEN VE VEGAN ARASINDAKİ FARK NEDİR?

Vegan vejetaryen farkı taraf seçmenizi gerektirecek ciddi değişkenlere sahip olsa da işlettikleri mantık çok da farklı değildir. Vejetaryenler hayvan eti yemezler. Yani et, balık, tavuk vs. tüketmezler. Vejetaryenliğin biraz daha gelişmiş versiyonu olarak veganlar ise, hayvan eti tüketmemekle kalmaz, hayvanlardan üretilen ürünleri de tüketmezler. Yani veganlar süt, bal ve yumurta gibi hayvanların ürettiği ürünleri tüketmezler.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri